Voorbeschouwing Quick Boys – Kozakken Boys

Op de dertigste speeldag in de Betnation Divisie speelt Quick Boys in eigen huis tegen Kozakken Boys, de ploeg van oud-trainer Edwin Grünholz. De Werkendammers zijn in een hevige strijd tegen degradatie verwikkeld en kunnen de punten goed gebruiken. Ook Quick Boys wil winnen op zicht te houden op de derde periodetitel. Kortom, voldoende ingrediënten voor een interessante ontmoeting op sportpark Nieuw Zuid.
De wedstrijd tussen Quick Boys en Kozakken Boys begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.J.A. Gansner. De inwoner van Zandvoort wordt geassisteerd door J.A. Koornneef en L.C. Wessels, terwijl S.A.T.G. Claassen als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Rabobank Leiden-Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys!

  
Onderlinge resultaten

Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 stonden Quick Boys en Kozakken Boys liefst 39 keer tegenover elkaar. De blauw-witten wonnen negentien onderlinge duels, de Werkendammers trokken negen keer aan het langste eind. Elf confrontaties eindigden onbeslist. De oudere Quick Boys-fans zullen met name de dubbele ontmoeting in de kampioenscompetitie aan het begin van de jaren negentig nog helder op het netvlies staan.
De heenwedstrijd van het huidige seizoen leverde een driepunter op voor de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden. De basis voor de overwinning op Kozakken Boys werd in de eerste helft gelegd dankzij treffers van Danny van den Meiracker en Levi van Duijn. De blauw-witten konden zichzelf slechts verwijten dat zij niet met een grotere voorsprong de kleedkamers opzochten. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde invaller Johnny Lommers voor de aansluitingstreffer, maar verder dan opportunistisch spel richting het doel van Paul van der Helm kwam de thuisploeg echter niet.

Mutaties
De Technische Commissie van Kozakken Boys heeft in aanloop naar de start van het huidige seizoen niet stilgezeten. Onder andere Mario Bilate (ADO Den Haag), Lorenzo Piqué (Top Oss), Sergio Tremour (FC Dordrecht), Jeffrey Neral (zonder club) en Dico Jap Tjong (zonder club) hebben de overstap naar sportpark De Zwaaier gemaakt. Daartegenover staat het vertrek van bijvoorbeeld Kaj Ramsteijn (IJsselmeervogels), Rick Mulder (SteDoCo), Stephen Warmolts (Achilles Veen) en Diego Snepvangers (SC Kruisland).
Ook in de winterstop werd er uitgebreid geshopt door de Werkendammers. Onder andere Raily Ignacio (AFC), Coen Maertzdorf (De Treffers), Rick Wouters (De Treffers), Raïes Roshanali (TEC), Amine Essabri (clubloos) én Mohamad Mahmoed (clubloos) werden aan de selectie van Grünholz toegevoegd.Stand van zaken
Met 19 punten uit 29 duels bezet Kozakken Boys momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst in de Tweede Divisie. De Werkendammers wonnen tot nu toe slechts viermaal en speelden zeven duels gelijk. De Noord-Brabanders moesten achttien nederlagen slikken. De achterstand op het ‘veilige’ Scheveningen bedraagt momenteel acht punten. Afgelopen zaterdag ging de equipe van trainer Edwin Grünholz op eigen veld met 0-3 onderuit tegen koploper Spakenburg. In het eerste bedrijf wist de thuisploeg nog de nodige weerstand te bieden, maar na de pauze kwam de overwinning van de bezoekers niet meer in gevaar.
Quick Boys kwam in het uitduel met Noordwijk niet verder dan een gelijkspel. Op Duinwetering wisten beide ploegen in negentig minuten geen enkele keer het net te vinden. De grootste kans voor de blauw-witten was voor Nick Broekhuizen die een vrije trap van Jesse Reinders op de lat kopte. Verder waren de mogelijkheden voor de bezoekers zeer spaarzaam, mede dankzij de stugge verdediging van de Noordwijkers.

Rondje langs de velden
Op speeldag 30 van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Noordwijk
Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis
Scheveningen – HHC Hardenberg
Rijnsburgse Boys – ACV
AFC – Katwijk
Jong Sparta Rotterdam – Spakenburg
De Treffers – FC Lisse
ADO’20 – Jong Almere City FC

Bron: Pro Shots