Lintje voor Bart van Kruistum

De vrije vrijdagochtend voorafgaand aan een voetbalvrij weekend zag er voor onze voorzitter iets anders uit als anders want hij zou gaan klussen aan zijn huis. Geen verplichtingen op de club dus dat kwam mooi uit. Maar eerst moest kleindochter Julia nog even weggebracht worden naar school. En natuurlijk was dit geen probleem voor opa Bart. Ook niet toen zij aangaf dat ze voor een project naar de Hangar op vliegveld Valkenburg moest en hij daar aangekomen ook haar werkstuk moest gaan bewonderen. Hij was er nou toch …! 

Eenmaal binnen werd hem echter al snel duidelijk dat hij flink in de maling was genomen door familie, kennissen en iedereen die in het complot zat. 

Samen met 22 andere Katwijkers werd Bart door burgemeester Cornelis Visser gedecoreerd met een lintje dat hoor bij zijn benoeming tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. 

Een prachtige bekroning voor zijn jarenlange bijdrage aan de Katwijkse gemeenschap.

Allereerst is Bart een ondernemer, die zijn bedrijf altijd heeft geleid door in mogelijkheden te denken, kritisch te zijn en oog te hebben voor zijn omgeving. Wij kennen Bart natuurlijk als voorzitter van Quick Boys, wat hij nu alweer zo’n 8 jaar doet. En daarvoor vervulde hij die rol bij de Businessclub. Maar vele anderen weten dat Bart van Kruistum onlosmakelijk verbonden is met een andere bal, en wel een volleybal. Zo is hij vele jaren voorzitter geweest van de Rijnwijker Volleybal Vereniging maar heeft hij ook als trainer zijn sporen daar verdient. Niet alleen van de dames van RVV, maar ook van de volleybalverenigingen Jupiter uit Oudewater, DVC in Driebergen, Volley2B in Bergschenhoek en VV Amsterdam in Amsterdam. En tot slot kent menig Katwijker Bart natuurlijk vanwege zijn politieke carrière in de Katwijkse gemeenteraad als bestuurslid van de lokale CDA. 

De officiële plechtigheid werd afgesloten door Bart te ontvoeren naar zijn favoriete strand waar familie, vrienden en kennissen het glas op hem konden heffen.

Ook namens de gehele vereniging: “Bart, gefeliciteerd!”