Verban hufter gedrag

Alweer 33 jaar staat er op ons sportpark een koffie-unit langs het hoofdveld, onder het scorebord. Vanuit de koffie-unit worden supporters en gasten voorzien van een lekker kopje koffie met een koekje, of een heerlijk koud drankje met een goed broodje erbij. De laatste tijd is deze koffie-unit doelwit van hufter gedrag waar wij de aandacht op willen vestigen om dit gedrag eensgezind uit te bannen.

Door de geweldige inzet van vele leden en vrijwilligers is in 2022 een nieuwe koffie-unit herrezen, waar we trots op zijn en erg blij mee. Net als veel zaken op en rondom ons sportpark is dit niet uit de zak van een suikeroompje gekomen. Het is (deels) door leden en supporters bij elkaar gespaard en heeft een flinke duit gekost. Het is een mooi voorbeeld van hoe onze club in elkaar steekt: “door supporters, voor supporters.”

Helaas zien wij dat de koffie-unit regelmatig doelwit is van vandalisme. De grond rondom de unit is wekelijks bezaaid met glaswerk, voorbehoedsmiddelen en andere troep. We vinden bijvoorbeeld glaswerk op de trappen naar het scorebord, wat daar dus bewust wordt neergelegd. Hoe zou het anders op de traptreden terechtkomen? Dit is een levensgevaarlijke situatie, gezien het feit dat hier wekelijks kinderen op klauteren om de score bij te houden met onze houten borden, wat een echte cultstatus heeft.

Daarnaast zijn er jongeren die zo stoer zijn dat ze hakenkruizen en de ergste ziektes in het houtwerk durven te branden. Het lijkt alsof ze geen flauw benul hebben van wat dit allemaal betekent. Het niveau van degenen die dit doen is dus al niet erg hoog, maar aangezien ze hun eigen namen achterlaten, lijkt er geen enkel niveau in te zitten.

Aangezien ze blijkbaar graag in de belangstelling staan, geven we ze hierbij een podium.

    

    

Gelukkig heeft de terreincommissie van Quick Boys al enkele malen deze verschrikkelijke teksten en aanverwante beschadigingen weten weg te schuren. Maar uiteindelijk houdt het een keer op voor hen en voor ons als beheerders, wat zou kunnen betekenen dat we misschien moeten sluiten en afbreken.

En alsof de troep en de brandmerken nog niet genoeg zijn, proberen ze het Quick Boys-logo in de overkapping, wat een geschenk is, in de brand te steken. Er worden kiezelstenen meegenomen, waarmee de klok van het scorebord wordt bekogeld en kapotgegooid. Ook het plexiglas van het mindervalidenplatform wordt kapotgemaakt, en daar moet je echt flink je best voor doen. Het is één ding als je geen fan van onze club bent, maar blijf met je handen van andermans spullen af!

Zoals eerder gerefereerd, vermoeden we dat de daders een laag IQ hebben, gezien ze namen achterlaten op de plekken waar ze vandalisme plegen. Gezien de hoeveelheid troep die wordt achtergelaten, zal het een grotere groep zijn. Als de combinatie van deze namen u bekend voorkomt (samen met de fatbikes waar ze op rijden), of als u misschien wel de ouders of familie van deze vandalen bent, willen wij u vriendelijk vragen om eens een stevig gesprek aan te gaan met uw kinderen, want dit kan zo niet doorgaan.

De komende periode zal de club passende maatregelen overwegen tegen dit verwerpelijk gedrag. We willen in ieder geval een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt en ons sportpark bezoekt (maakt niet uit welke dag of moment) vragen om af en toe een blik te werpen op de locatie en bij onraad de politie te waarschuwen. We moeten dit gedrag gezamenlijk zien te verbannen!

Mocht u op een andere manier een herkenning hebben met deze namen, neem dan contact op met het secretariaat van Quick Boys.

Te bereiken via onderstaande contactgegevens:
TEL: 071-4014132 
E-mail: secretariaat@quickboys.nl

Openingstijden:

Maandag van 8.00 tot 17.30 uur
Dinsdag van 8.00 tot 13.00 uur
Woensdag van 11.00 tot 17.30 uur
Donderdag van 8.00 tot 13.00 uur