Voorbeschouwing Jong FC Groningen – Quick Boys

Na drie achtereenvolgende thuiswedstrijden, met wisselend succes afgesloten, speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen. De blauwwitten zijn dan te gast bij Jong FC Groningen, de nummer negen van de Derde Divisie A. De Noorderlingen hebben één punt meer vergaard dan de blauwwitten die nog een wedstrijd tegoed hebben.
Het duel tussen Jong FC Groningen en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter A. Bos. De inwoner van Elburg fluit om 15:00 uur voor de aftrap op sportpark Corpus den Hoorn, het terrein van zondageersteklasser GRC Groningen. De toegang tot het sportpark is gratis en uiteraard zet de Supportersvereniging weer bussen in tegen een zeer voordelig tarief. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen!

Algemeen
Jong FC Groningen maakt haar debuut in de Derde Divisie. De beloften van FC Groningen worden getraind door een zeer ervaren duo. Alfons Arts speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn assistent Gerard Wiekens was bijna twintig seizoenen actief in het profvoetbal en speelde onder meer bij Manchester City. De Groningers werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Corpus den Hoorn.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde Jong FC Groningen op de vijfde plaats in de beloftencompetitie. Dankzij deze eindklassering kwalificeerden de groenwitten zich voor de Derde Divisie.

Mutaties
Jong FC Groningen bracht gedurende de overschrijvingsperiode de selectie op peil met de komst van Amir Absalem (Feyenoord), Mohamed Abdul Karim (GRC), Joël Amadoko (Achilles 1894), Nick Borgman (PEC Zwolle), Michael Breij (AZ Alkmaar), David Browne (PEC Zwolle), Juilan Nak (AZ Alkmaar), Tim Riksman (Hollandia) en Tim Waterink (NEC).

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong FC Groningen speelden slechts één keer eerder in competitieverband tegen elkaar. Op 3 september 2016 stond op sportpark Nieuw Zuid de primeur gepland. De heenwedstrijd tussen Quick Boys en Jong FC Groningen eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen na rust. Max van Steen opende na ruim een uur spelen de score namens de thuisploeg. In de slotfase scoorde Ajdin Hrustic uit een makkelijk gegeven vrije trap de gelijkmaker. De samenvatting van de heenwedstrijd volgt hierna.

Stand van zaken
Met 34 punten uit 25 duels bezet Jong FC Groningen momenteel de negende plaats in de Derde Divisie A. De noorderlingen wisten geen van de laatste drie duels winnend af te sluiten. Afgelopen weekeinde ging de ploeg van trainer Alfons Arts op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Jong FC Volendam. 
Quick Boys heeft één punt minder vergaard dan Jong FC Groningen, maar moet nog een wedstrijd meer spelen dan de jonge profs. De blauwwitten beleefden een wisselvallige week met nederlagen tegen Jong FC Volendam (2-3) en DVS’33 Ermelo (0-2) en een driepunter tegen ODIN’59 (3-2). De formatie van trainer Jan Zoutman is er alles aan gelegen om in het hoge noorden een goed resultaat neer te zetten.

Het scoutingsrapport

In  de selectie van de Groningen bevindt zich nog een speler met heel veel vlieguren. De 38-jarige Peter van der Vlag is de aanvoerder en eerste doelman van het talententeam van de Noorderlingen. Verder bestaat de formatie van de groenwitten uit jonge talenten die op korte termijn de stap naar het eerste elftal proberen te maken. In de heenwedstrijd op Nieuw Zuid maakten Stefan van der Lei, de tweede doelman van de hoofdmacht, en de ervaren verdediger Martijn van der Laan hun opwachting. Met zeven doelpunten is Gijs Jasper momenteel de clubtopscorer van de Groningers.

Belangrijke informatie
Het duel tussen Jong FC Groningen en Quick Boys zal worden gespeeld op sportpark Corpus den Hoorn gelegen aan de Laan Corpus den Hoorn 100-102, 9728 JR in Groningen. Er wordt gebruik gemaakt van het clubhuis van amateurclub GRC Groningen alwaar horecagelegenheid aanwezig is voor het verkrijgen van een hapje en drankje. Via deze weg wordt u er op gewezen dat er geen drank mee mag worden genomen buiten het clubhuis. De parkeerplaats van sportpark Corpus den Hoorn is redelijk uitgebreid maar gelet op het feit dat het complex wordt gedeeld met amateurclubs (voetbal en hockey) is het niet ondenkbeeldig dat de parkeerplaats vol geraakt. Let op de verkeersborden waar u uw voertuig parkeert indien de parkeerplaats vol blijkt te zijn.   

Rondje langs de velden
Op de 26e speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
Huizen – Capelle
Jong Almere City FC – FC Rijnvogels
FC Lisse – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – ODIN’59
ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys
Jong FC Volendam – SteDoCo
Scheveningen – VVOG
DVS’33 Ermelo – ASWH

Geef een antwoord