Voorbeschouwing Quick Boys - SteDoCo

Gepubliceerd op: 13-04-2017 23:39

Na de enerverende derby tegen Rijnsburgse Boys speelt Quick Boys morgen (zaterdag) andermaal een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is SteDoCo te gast. Vanwege de winterse omstandigheden werd deze wedstrijd enkele maanden geleden afgelast. Het inhaalduel tussen Quick Boys en SteDoCo staat onder leiding van scheidsrechter A. Bos. De inwoner van Elburg, die enkele weken geleden het duel tussen Jong FC Groningen en Quick Boys in goede banen wist te leiden, fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Dingeman Hoek. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo!

Algemeen
Sterk Door Combinatie is op 15 april 1946. SteDoCo werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Groeneweg. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Virgil Breetveld (49) is bezig aan zijn derde en laatste seizoen in Hoornaar en wordt volgend seizoen opgevolgd door Frans Adelaar.

Vorig seizoen
De roodzwarten debuteerden afgelopen seizoen met een veertiende plaats in de Topklasse. De Hoornaarders sprokkelden dertig punten bij elkaar en eindigde daarmee één punt boven de rode streep. Mohammed Faouzi, de ex-spits van Noordwijk en inmiddels uitkomend voor SC Feyenoord, werd clubtopscorer van SteDoCo.Mutaties
De selectie van SteDoCo herbergt enkele bekende namen. Zo speelden nieuwelingen Roy Weber en Jordy van Dam met hun vorige club RVVH regelmatig tegen Quick Boys. Aanvaller Maurice van der Wilt speelde de nodige jaren bij Spakenburg. Verder versterkte SteDoCo zich met Remco Buist (RVVH), Jay-Jay Meierdres (Baronie), Luke Molkenboer (Sportlust’46), Olaf Slob (Sliedrecht) en Jesse Wielinga (FC Lienden). Als laatste werden Noël Goossens en Gino Boers (beiden afkomstig van FC Dordrecht) aan het keurkorps van SteDoCo toegevoegd. Met negen doelpunten is Joran Schröder de clubtopscorer van roodzwarten.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en SteDoCo stonden in het verleden slechts één keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Op zaterdag 17 september 2016 vond in Hoornaar de primeur plaats. De heenwedstrijd tussen SteDoCo en Quick Boys eindigde in 1-1. Een eigen doelpunt van Shelton Martis zetten de blauwwitten in de tachtigste minuut op voorsprong. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later zorgde Hakan Tokul voor de gelijkmaker.

Stand van zaken
De ploeg uit Hoornaar heeft vijf verliespunten meer dan Quick Boys en staat momenteel op de veertiende plaats op de ranglijst. Buitenshuis werden tot nu toe dertien punten gepakt. Afgelopen zaterdag verloor SteDoCo op eigen veld van FC Rijnvogels (1-3). De openingstreffer van Maurice van der Wilt kon de thuisploeg niet het gewenste resultaat bieden, want na rust gingen de bezoekers uit Katwijk alsnog met de overwinning aan de haal.Het scoutingsrapport
Richie Steinmann is de eerste doelman onder trainer Breetveld. Voor hem vormen naar alle waarschijnlijkheid Chris Boom, Luke Molkenboer, Gautam Kalpoe en Kevin Patijn de laatste linie. Aanvoerder Shelton Martins viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit in het thuisduel met FC Rijnvogels. Zijn meespelen is onzeker. Op het middenveld staan de trefzekere Joran Schröder geposteerd. Jordey van Dam is, indien de administratie van de tuchtcommissie van de KNVB op orde is, geschorst. De middenlinie wordt verder aangevuld met Remco Buist en Gino Boers. Voorin moeten de fysiek sterke Maurice van der Wilt en de behendige Hakan Tokul voor de doelpunten gaan zorgen.

Kijkje in eigen keuken
Vorige week maakte Arie de Vreugd zijn basisdebuut bij de blauwwitten. De verdediger verving de geschorste Gerard Aafjes. Vanwege een rode kaart zal Henry Opoku ook niet van de partij zijn tegen SteDoCo. Anthony Bentem en Jerghinio Sahadewsing zitten nog altijd in de ziekenboeg.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over de wedstrijd m.b.t. toegang, parkeren, ledenpassen, betaalmogelijkheden en EHBO.

Rondje langs de velden
In deze inhaalronde ziet het overige programma er als volgt uit:
FC Lisse – Rijnsburgse Boys
Capelle – Jong Almere City FC
ASWH – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – Scheveningen
SteDoCo – Rijnsburgse Boys (maandag)

Agenda

25-05-2018

Voorjaarsledenvergadering

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________