Voorbeschouwing Scheveningen - Quick Boys

Gepubliceerd op: 19-04-2017 21:23

Na de nipte overwinning op SteDoCo (1-0) gaat Quick Boys aanstaande zaterdag op bezoek bij streekgenoot Scheveningen, de ploeg van John Blok en Michael Ros. De blauwwitten zullen dolgraag revanche willen nemen voor de schlemielige nederlaag in de heenwedstrijd. De vissersderby staat onder leiding van scheidsrechter T. de Gast. De inwoner van Vianen fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. De inschrijving start donderdagavond om 20:00 uur in het clubhuis op Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Scheveningen!

Algemeen
Scheveningse Voetbalvereniging Scheveningen is opgericht op 1 juli 1919. Ron Kleijn is de voorzitter van de club die haar thuiswedstrijden op sportpark Houtrust afwerkt. De groenhemden eindigden vorig seizoen op de dertiende plaats in de Topklasse. Trainer John Blok (49) is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Scheveningen. In het verleden was hij drie seizoenen bij Quick Boys werkzaam en stond Blok aan de basis van het succes in het KNVB-bekertoernooi in het seizoen 2007-2008.

Vorig seizoen
In het seizoen 2012-2013 debuteerde Scheveningen in de voormalige Topklasse. Vorig seizoen eindigde de formatie van trainer John Blok op de dertiende plaats hetgeen niet genoeg was voor kwalificatie voor de nieuw te vormen Tweede Divisie.Mutaties
Scheveningen versterkte zich afgelopen zomer met Björn Bénard (Nootdorp), Sandro Calabro (KMSK Deinze), Jesper Leerdam (Excelsior Maassluis), Ricardo Samoender (HBS), Mitchell de Vlugt (Haaglandia), Rensy Barradas (RVVH) en Angelmo Vyent (XerxesDZB). De twee laatstgenoemde spelers zijn inmiddels alweer vertrokken bij de Scheveningers. Onder andere Erwin Friebel (gestopt), Santy Hulst (HBS) en Wesley Goeman (Rijnsburgse Boys) keerden sportpark Houtrust de rug toe aan het eind van het afgelopen seizoen.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen 37 keer eerder tegenover elkaar. Vijftien onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van Quick Boys, Scheveningen won twaalf duels. Tien confrontaties leverden geen winnaar op. In de heenwedstrijd wonnen de Scheveningers met 2-3 op Nieuw Zuid. Ricardo Samoender en Samir el Moussaoui zorgen voor een comfortabele ruststand voor de Scheveningers. Jerghinio Sahadewsing en Philippe den Hartog brachten de thuisploeg weer langszij, maar in de slotfase bezorgde Sandro Calabro de bezoekers alsnog de volle buit.

Stand van zaken
Met 52 punten uit 30 duels bezet Scheveningen momenteel de derde plaats op de ranglijst. De formatie van trainer John Blok gold tot enkele weken geleden als een van de titelkandidaten. Na twee nederlagen op rij tegen concurrenten FC Lisse (1-2) en IJsselmeervogels (0-6) kunnen de groenhemden het kampioenschap uit hun hoofd zetten. De Houtrustbewoners maken niettemin nog altijd kans op deelname aan de nacompetitie. De derde plaats geeft mogelijk recht op een toegangsticket voor de play-offs.
Quick Boys kan vrijuit spelen. De blauwwitten verzamelden tot nu toe tien minuten minder dan de Scheveningers en bezetten momenteel de met Harkemase Boys gedeelde zevende plaats in de rangschikking. Niettemin is de equipe van trainer Jan Zoutman er alles aan gelegen om het voetbaljaar op een waardige manier af te sluiten.Het scoutingsrapport
Scheveningen kampte in de voorgaande duels met de nodige blessureleed. Afgelopen zaterdag miste trainer John Blok de ervaring van Levi Schwiebbe, Ricardo Samoender, Peter Jungschläger en Leroy Resodihardjo. Het is onzeker in hoeverre Scheveningen een beroep kan doen op een van deze spelers tijdens het duel met Quick Boys. Kevin Gomez Nieto kan zeker niet aan het spelen toe.

Kijkje in eigen keuken
Ook trainer Jan Zoutman van de blauwwitten kampt met personele problemen. Zo zijn Henry Opoku en Gerard Aafjes nog altijd geschorst en zullen de geblesseerde Anthony Bentem en Jerghinio Sahadewsing de wedstrijd vanaf de kant moeten volgen.

Rondje langs de velden
Op speeldag 31 luidt het overige programma in de Derde Divisie A als volgt:
Capelle – SteDoCo
FC Rijnvogels – ASWH
Huizen – Jong FC Volendam
ODIN’59 – Rijnsburgse Boys
VVOG – Harkemase Boys
Jong Almere City FC – Jong FC Groningen
ONS Boso Sneek – DVS’33 Ermelo
IJsselmeervogels – FC Lisse


 

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________