K.v.v. Quick Boys stelt Jan Nederburgh aan als nieuwe keeperstrainer

Gepubliceerd op: 08-07-2017 13:36

De technische staf van de blauwwitten wordt aangevuld met Jan Nederburgh. De oud-prof van onder andere Roda JC, PSV en AZ Alkmaar zal de functie van keeperstrainer gaan vervullen en volgt daarmee de vertrokken Patrick de Groot op. Nederburgh zal aanstaande maandag op het veld staan tijdens de eerste training van de A-selectie.

Na een rijke actieve carrière als doelman heeft Nederburgh inmiddels meer dan twintig jaar ervaring opgedaan als keeperstrainer in binnen- en buitenland. Bij AZ Alkmaar heeft de inwoner van Limmen onder andere mogen samenwerken met Willem van Hanegem, Louis van Gaal, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman en Dick Advocaat. Bij het nationale elftal van Saoedi-Arabië fungeerde Nederburgh enige tijd als assistent-trainer van bondscoach Gerard van der Lem en in Turkije is hij vier seizoenen de rechterhand van Shota Arveladze geweest. Zijn laatste club was Telstar.

,,Met Jan halen we flinke brok ervaring in huis,” stelt Technisch Manager Gert Aandewiel. ,,Hij heeft deze functie bij verschillende betaald voetbalorganisaties vervuld en kent de klappen van de zweep. Jan is een zeer gedreven en fanatieke trainer. Naar verwachting zal komend seizoen op Nieuw Zuid een interessante keepersstrijd ontstaan tussen Jesper Hogendoorn en Martijn de Zwart. Aan Jan de taak om deze doorlopende tweekamp in goede banen te leiden. Daarnaast krijgt hij de opdracht mee om de ontwikkeling van het talent van Pim van der Plas, die overkomt van de A-junioren, te optimaliseren.”

Nederburgh kwam onlangs in contact met de blauwwitten. ,,Quick Boys was op zoek naar een nieuwe keeperstrainer, en ik naar een nieuwe club. Met Jan Zoutman, die ik nog ken van zijn stage bij AZ Alkmaar, en later ook met Gert Aandewiel en Cees Haasnoot heb ik prettige gesprekken gevoerd. De club is ambitieus en wil graag iets bereiken. Dat spreekt mij erg aan.”

De overgang van de profs naar de amateurs ziet Nederburgh niet als een stap terug. ,,Het verschil tussen mijn laatste club (Telstar, red.) en Quick Boys is niet zo heel groot. Beide clubs streven bovendien bepaalde doelen na en tonen hun ambities. Ik wil graag mijn steentje bijdragen hieraan en hoop dat ik mijn opgedane ervaringen kan delen met de keepers van Quick Boys.”

De club wil Jan Nederburgh langs deze weg van harte welkom heten en wenst hem veel succes en plezier toe bij het uitoefenen van zijn functie op sportpark Nieuw Zuid.

Agenda

21-06-2018

23-06-2018

ING Toernooi

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________