Quick Boys kwalificeert zich voor hoofdfase KNVB-bekertoernooi

Gepubliceerd op: 19-08-2017 19:47

Dankzij een 2-1 zege op competitiegenoot DVS'33 Ermelo heeft Quick Boys zich weten te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Op de Veluwe waren Jesse van Nieuwkerk en Max van Steen trefzeker namens de blauwwitten in de tweede kwalificatieronde.

In aanloop naar deze wedstrijd kende de technische staf van Quick Boys de nodige personele problemen. Zo zat Madjer Lukoki niet bij de wedstrijdselectie, waren Kelvin Maynard en Yassire Hamdani nog steeds niet van de partij, kon de grieperige Yordi Teijsse slechts één keer trainen en bleek Arie de Vreugd in de warming-up toch niet fit genoeg om te kunnen starten. Ricardo Kuyvenhoven maakte om die reden alsnog zijn opwachting, terwijl Delano a Cohen een linie zakte.

De thuisploeg nam vanaf het eerste signaal het initiatief en dat resulteerde in een tweetal schoten die over het doel van doelman Martijn de Zwart gingen. Aan de andere kant was Quick Boys meteen wél doeltreffend. Van Nieuwkerk jaagde door op de treuzelende Dennis Hollart, veroverde de bal en bracht met een fraaie lob de bezoekers in de tiende minuut op voorsprong: 0-1.
En daar waar de thuisploeg weliswaar het beste balbezit had, creëerden de blauwwitten veruit de beste kansen. Zo had Van Steen de voorsprong moeten verdubbelen, toen keeper Paul Eppink een inzet van Ricardo Kuyvenhoven maar half kon wegwerken. De rebound was echter niet aan de spits besteed, maar de Leidenaar maakte dat enkele minuten later meer dan goed. De sterke Van Nieuwkerk brak uit aan de linkerkant en zag zijn collega-aanvaller niet over het hoofd. Van Steen rondde de fraaie aanval bekwaam af: 0-2. Quick Boys zat op rozen. Het had nog mooier kunnen zijn als Reda Kharchouch zijn inzet niet tergend langzaam langs de voor hem verkeerde kant van de paal zag gaan.Meteen na de doelwisseling, met twee ongewijzigde teams aan de aftrap, had Van Steen het duel in het slot kunnen gooien. Met twee 100% kansen was hij heel dicht bij de definitief nekslag. Eerst zag de spits in kansrijke positie zijn schot over gaan, daarna lag doelman Eppink in de weg. En geheel conform de ongeschreven voetbalwet viel de treffer vervolgens aan de andere kant. Een vrije trap van Daniël van Warven werd binnengekopt door Gokan Yassar: 1-2.
DVS'33 Ermelo rook bloed en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Tot enorme uitgespeelde kansen leidde het offensief niet, de grootste kansen voor de thuisploeg kwamen voort uit slippertjes in de blauwwitte defensie. Zo liet Dennis van der Plas na de bal weg te werken, waarna iedereen de poging van Van Warven al telde. De Zwart, al dan niet gehinderd door een tegenstander, liet een bal los in de hoek van het strafschopgebied, maar Coen Vloedgraven zag zijn inzet op de lat belanden.

In het resterende deel van de wedstrijd kwamen de blauwwitten niet meer in de problemen. De formatie van trainer Jan Zoutman speelde het bekerduel professioneel uit. Met deze overwinning is Quick Boys het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Op zaterdag 26 augustus aanstaande vindt de loting voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi plaats. Eerder die dag speelt Quick Boys in de openingsronde van de Derde Divisie in het Kras Stadion tegen Jong FC Volendam.

 

 

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________