Voorbeschouwing Jong FC Volendam – Quick Boys

De kop is eraf. Met de bekerwinst op DVS’33 Ermelo (2-1) is Quick Boys het nieuwe voetbaljaar uitstekend begonnen.Morgen (zaterdag) gaat zij de koker in. Dan start tevens de competitie voor de blauwwitten. De formatie van trainer Jan Zoutman speelt in het Kras Stadion tegen Jong FC Volendam. De openingswedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.J. Kloet die om 14:30 uur voor de aftrap fluit. 

Vertrouwen
Met de eerste officiële overwinning op zak reist Quick Boys met een goed gevoel af naar het palingdorp. De afgelopen weken heeft de technische staf progressie gezien in de ontwikkeling van het team. Er is hard gewerkt om de blauwwitten klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Daarbij hebben de nieuwe aanwinsten aangetoond dat zij daadwerkelijk meerwaarde hebben voor het elftal. Trainer Jan Zoutman zal ook in aanloop naar het duel met Jong FC Volendam met luxeproblemen geconfronteerd worden.

Tweemaal verlies
Vorig seizoen stonden beide ploegen voor de eerste keer tegenover elkaar. Jong FC Volendam, een goede en technisch vaardige ploeg, won tweemaal: in eigen huis met 1-0 en op Nieuw Zuid met 3-2. Met name in Volendam had Quick Boys meer verdiend tegen de ploeg die uiteindelijk als zesde finishten in het debuutjaar van de Derde Divisie. 

Muziek en/of voetbal
Volendam telt 22.000 inwoners en een relatief groot gedeelte van dat aantal beschikt over muzikale dan wel voetbaltalent. Jaarlijks worden de nodige jeugdspelers toegevoegd aan de hoofdtak van de voetbalclub die momenteel uitkomt in de Jupiler League. Diverse beloften hebben reeds hun opwachting in het eerste elftal mogen maken.

Steun
Het eerste elftal van Quick Boys kan de steun van de supporters in het Kras Stadion weer heel goed gebruiken. Daarom organiseert de Supportersvereniging ook deze keer weer een busreis die op moment van schrijven nagenoeg uitverkocht is. Ook heel veel fans zullen met de auto richting Volendam afreizen om hun favorieten aan te moedigen in de openingsronde van Derde Divisie A.

Programma
Op de eerste speeldag luidt het overige programma in de Derde Divisie A als volgt:
ACV – Magreb’90
DOVO – DVS’33 Ermelo
Spijkenisse – Jong FC Groningen
VVOG – Scheveningen
ASWH – Spakenburg
Jong Almere City FC – Harkemase Boys
ONS Sneek – ODIN’59
Jong FC Twente – Capelle

Geef een antwoord