Voorbeschouwing Quick Boys – Harkemase Boys

Gepubliceerd op: 13-10-2017 07:23

Na de magere overwinning in Heemskerk tegen ODIN’59 (1-0) is Quick Boys weer een aantal plaatsen gestegen op de ranglijst. Morgen (zaterdag) is Harkemase Boys te gast op sportpark Nieuw Zuid. De Friezen kennen een betere start dan vorig jaar en het verschil met de blauwwitten is slechts twee punten. Scheidsrechter S. de Brito Roque uit Capelle aan den IJssel fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Basis Bedrijfshuisvesting uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys!

Betere start
De Friezen, voor de tweede achtereenvolgende jaar getraind door Henk Herder, verloren afgelopen zaterdag op eigen veld met 2-3 van Capelle. De noorderlingen leken in een zetel te zitten na een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk moesten zij lijdzaam toezien hoe de bezoekers diep in de blessuretijd met de drie punten aan de haal gingen. Harkemase Boys won tot nu toe twee van de drie uitwedstrijden. Met tien punten uit zeven duels staan de Friezen momenteel op de negende plaats. Daarmee kennen de roodhemden een betere start van de competitie in vergelijking met vorig seizoen.Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en Harkemase Boys acht keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten verloren nog nooit van de Friezen: vier keer winst, vier keer gelijkspel. Ook de heenwedstrijd van vorig seizoen was een prooi voor Quick Boys. De equipe van trainer Jan Zoutman won met 4-0 op De Bosk dankzij treffers van Jerghinio Sahadewsing (strafschop), Anthony Bentem, Kenneth Misa-Danso en Jesse Driebergen. De thuiswedstrijd op Nieuw Zuid eindigde onbeslist. Spits Heine Uuldriks opende na rust de score, terwijl Delano a Cohen met een droge knal de eindstand bepaalde op 1-1.

Doelstelling
Harkemase Boys wist zich vorig seizoen te plaatsen voor de nacompetitie door beslag te leggen op de derde periodetitel. Ook Quick Boys wil dit seizoen minimaal deelname aan de promotiewedstrijden naar de Tweede Divisie afdwingen. Tot nu toe is het alles op niets voor de blauwwitten: vier wedstrijden werden gewonnen, drie duels gingen verloren. De formatie van trainer Jan Zoutman is er alles aan gelegen om het duel met Harkemase Boys winnend af te sluiten om zodoende de aansluiting met de top te kunnen hervinden. 

Fitte groep
De technische staf van de blauwwitten kent weinig personele problemen. Alleen het meespelen van Kelvin Maynard en Jesse Driebergen is uitgesloten. 

Programma
Op de achtste speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Capelle – Magreb’90
DOVO – ACV
Jong FC Volendam – Jong Almere City FC
Scheveningen – Spakenburg
Spijkenisse – DVS’33 Ermelo
VVOG – ONS Sneek
Jong FC Groningen – ODIN’59
Jong FC Twente - ASWH

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________