Column Delano a Cohen: "Woorden zijn maar woorden"

Gepubliceerd op: 19-10-2017 23:00

Tijd voor de introductie van de tweede columnist van dit seizoen. Tim Bloemendaal was de eerste, de tweede is een oude bekende: Delano a Cohen. Net als vorig seizoen zal de aanvoerder dit seizoen drie columns schrijven. Zijn eerste column gaat over een roerige afgelopen periode.

"Op het moment van schrijven is het ergens zondagochtend na de overwinning tegen Harkemase Boys. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik er deze keer meer moeite mee heb dan bij de columns van vorig seizoen. Misschien ook wel omdat het op zoveel vlakken tegenstrijdig is, want als ik A zeg, schiet ik dan niet B in zijn voet? Afgelopen periode is een periode geweest met pieken en met dalen. Zowel persoonlijk, werk-gerelateerd als op de club. Elke keer weer een andere rol oppakken, jezelf op een andere manier bloot geven en aan de andere kant toch dicht bij jezelf blijven.Het is nu mijn derde jaar als speler bij Quick Boys en het is niet elk jaar anders, nee, het is elke week weer anders. Tussen vreugde en verdriet ligt een dunne lijn en dat maakt deze club zo mooi, maar ook zo moeilijk. Afgelopen weken de thuisnederlagen, het systeem en de kritiek, mag ik eerlijk bekennen dat ik er wakker van heb gelegen? Als je verliest op sportpark Nieuw Zuid, dan ben je ongeveer vogelvrij verklaard. Win je op Nieuw Zuid met slecht voetbal, dan moet je het bij iedereen verantwoorden en win je op Nieuw Zuid met goed voetbal, dan is de tegenstander slecht. Hoeveel pijn kritiek ook kan doen, ik weet dat dit erbij hoort. Het leven is niet altijd prachtig en je wordt niet elk jaar kampioen.

Aan de andere kant, wat een ontlading zaterdag! Iedereen die er bij was heeft kunnen aanschouwen dat het de eerste helft niet best was. De tweede helft draaide de wedstrijd 180 graden om en sleepten we uiteindelijk nog de overwinning uit het vuur, ik was als een klein kind zo blij. Wat kan ik dan genieten van het ouderwets juichen van Arie, de salto van Madjer, de supporters en de blijdschap bij iedereen die ons een warm hart toedraagt. Dan is het leuk om het sponsorhome binnen te komen, naar de kantine te gaan en wat langer op de club te blijven. Na Spakenburg zaten we in een diep dal, maar we zijn langzaam aan het klimmen. Er staan komende weken mooie wedstrijden op de planning, de weg naar boven is ingezet en we moeten met z’n allen maar kijken waar het schip strandt.

Zaterdag staan we er weer en ik weet jullie ook, ditmaal ONS Sneek uit. Allemaal op zoek naar succes, drie punten en een mooie middag. Laten we het samen doen, dan komt alles goed. Dat heeft zaterdag dan wel weer uitgewezen!"

Delano a Cohen

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________