Sterk Quick Boys overtuigend langs ONS Sneek

Quick Boys heeft de smaak te pakken. Op bezoek bij ONS Sneek boekte de formatie van trainer Jan Zoutman de derde overwinning op rij. Op overtuigende wijze werden de Friezen met 4-1 verslagen. Hoewel de score veel hoger had kunnen uitvallen, konden de blauwwitten na afloop terugzien op een goede wedstrijd. Bovendien lieten enkele concurrenten om de bovenste plaatsen in de Derde Divisie A steken vallen. 

Het moet voor elke voetballer het mooiste cadeau zijn dat hij kan bedenken. Gisteren vierde Ricardo Kuyvenhoven zijn negentiende verjaardag. In Sneek mocht de middenvelder opnieuw aan de aftrap verschijnen en bekroonde hij zijn sterke optreden met een fraaie treffer. Met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de blauwwitten bracht Kuyvenhoven zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: 0-1. Vlak daarvoor had de thuisploeg in de persoon van Curty Gonzales de score moeten openen, maar de Friese aanvaller schoot vrij voor doelman Jesper Hogedoorn ruim over. 

Na de openingstreffer hadden de bezoekers de touwtjes stevig in handen en dat resulteerde na een kwart wedstrijd gespeeld te hebben in de verdubbeling van de voorsprong. Met een fraaie individuele actie passeerde Reda Kharchouch zijn directe tegenstander en wist de buitenspeler met enig fortuin keeper Barry Ditewig te passeren: 0-2. 
Quick Boys zat op rozen en had het duel nog voor de pauze in het slot kunnen gooien. Yordi Teijsse kopte op slag van rust in vrije positie op de paal. In de daaropvolgende aanval mikte de aanvalsleider van de blauwwitten op de vuisten van Ditewig. Dat maakte Arie de Vreugd niet meer mee: de verdediger moest met een blessure de strijd staken en werd vervangen door Yassire Hamdani. 

ONS Sneek kwam beduidend beter uit de kleedkamer. Een sterke fase van de thuisploeg leverde de aansluitingstreffer op nadat Michael Lanting, net als zijn collega Ditewig in het verleden actief voor Spakenburg, met een van richting veranderd schot het net wist te vinden: 1-2. Het antwoord van de blauwwitten liet niet lang op zich wachten. Na een lange rush van de uitblinkende Joey Ravensbergen leek Kuyvenhoven met een geniale boogbal opnieuw te scoren. Zijn inzet belandde weliswaar op de paal, maar in de rebound was Ravensbergen alsnog trefzeker: 1-3. Op dat moment was ONS Sneek rijp voor de slacht en met name Teijsse kreeg enkele uitgelezen kansen om de wedstrijd in vroeg stadium te beslissen. Uiteindelijk schoot Karchouch zijn ploeg in veilige haven. De buitenspeler passeerde weer eens zijn man, trok naar binnen en haalde doeltreffend uit: 1-4. 

Na afloop werd de fraaie overwinning gevierd met de vele trouwe fans die de lange reis naar Friesland hadden gemaakt om hun favorieten aan te moedigen. Ook zij hebben met een goed gevoel huiswaarts kunnen keren en mogen concluderen dat Quick Boys steeds beter in vorm raakt.  

Opstelling ONS Sneek:
Ditewig, De Vries, Werumeus Buning, Fatima, Wijnja, Musliu (’74 Amels), Lanting, Arissen, Prijor (’68 Stevens), De Boer, Conzales (’61 J. Dommerholt)

Opstelling Quick Boys:
Hogedoorn, De Vreugd (’42 Hamdani), Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen (’72 Barendse), Mahmoed, A Cohen, Kuyvenhoven, Kharchouch, Boukhari (’82 Lukoki), Teijsse

Scoreverloop:
‘9 0-1, Kuyvenhoven 
’23 0-2, Kharchouch
’51 1-2, Lanting
’57 1-3, Ravensbergen
’72 1-4, Karchouch

 

Geef een antwoord