Bram Franken speelgerechtigd voor K.v.v. Quick Boys

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het gaat er nu echt van komen. De Technische Commissie van de club heeft overeenstemming bereikt met Bram Franken. De middenvelder, die nu ook speelgerechtigd is verklaard door de voetbalbond en dus mogelijk in het uitduel met HHC Hardenberg zijn debuut maakt, tekent een contract tot het einde van het seizoen op sportpark Nieuw Zuid.

De 21-jarige Franken had een transfervrije status nadat zijn contract bij AZ Alkmaar niet werd verlengd. De geboren Amsterdammer was tien jaar verbonden aan de Noord-Hollanders en speelde in de afgelopen seizoenen met het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. Verder kwam Franken uit voor diverse nationale jeugdelftallen. Met Oranje onder 17 werd de defensieve middenvelder vier jaar geleden Europees kampioen.

Komend seizoen is Franken te bewonderen met de blauw-witten in de Jack’s League. “Ik was nog op het wachten op een geïnteresseerde club uit het betaalde voetbal, toen Quick Boys mij voor het eerst benaderde. In eerste instantie gaf ik aan dat ik mij nog focuste op een BVO. Maar naarmate het langer duurde en de competities bij de profs begonnen, belde Gert Pluimgraaff mij opnieuw. Hij nodigde mij uit om kennis te maken en gaf mij een rondleiding op Nieuw Zuid. Vanaf dat moment trainde ik ook mee met de groep.”

Afgelopen zaterdag zat Franken samen met zijn vader op de tribune en zagen zij de blauw-witten de goede seizoensstart een passend vervolg geven. ,,Quick Boys is officieel een amateurclub, maar lijkt qua accommodatie en achterban op een betaald voetbalclub. De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys vond ik gruwelijk. Mijn voeten begonnen ook wel een beetje te jeuken toen de spelers het veld opkwamen. Ik had dolgraag mee willen doen.”

Intussen is Franken speelgerechtigd verklaard door de voetbalbond en kan hij in het uitduel met HHC Hardenberg zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. ,,Het fysieke aspect speelt een grotere rol in de Tweede Divisie, maar ik ben niet geschrokken van het niveau. Ik denk dat we als team een stap kunnen gaan maken. Met mijn voetballende kwaliteiten hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen hieraan. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken, plezier hebben in het voetbal en mooie resultaten boeken met het team. Hopelijk kan ik een aantal goals gaan maken voor de fans, ook al ben ik daar niet voor gehaald natuurlijk.”

Op termijn hoopt Franken weer een doorstart te kunnen maken in het betaalde voetbal. ,,Dat is uiteindelijk wel het doel, maar laat mij gewoon weer lekker voetballen en presteren op het veld. Dan komt de rest vanzelf wel.” In het begin moest Franken wennen aan het ritme van een amateurvoetballer. ,,Nu train ik ’s ochtends voor mezelf, bijvoorbeeld hardlopen of krachttraining, en dan ’s avonds met de groep. Ik probeer op die manier als een profvoetballer te leven. Daarnaast ga ik me verdiepen in de mogelijkheid van het opstarten van een eigen onderneming. Ik zou ooit graag een lunchroom willen openen, of ik nu wel of niet in het profvoetbal terugkeer.”

Technische manager Gert Pluimgraaff geeft aan dat de club altijd openstaat voor buitenkansjes. ,,Met Bram hebben we een veelzijdige middenvelder in huis weten te halen. Hij heeft tien jaar lang deel uitgemaakt van de zeer gerenommeerde jeugdopleiding van AZ Alkmaar en beschikt dus over een enorme voetbalbagage. Op de trainingen en in de oefenwedstrijden waarin Bram de kans kreeg om zich te laten zien, wist hij ons dan ook heel snel te overtuigen. Wij zijn van mening dat hij voor Quick Boys een meerwaarde kan zijn.”

Langs deze weg wordt Bram Franken van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem heel veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.