Voorbeschouwing Quick Boys – Spakenburg

Hoog bezoek op sportpark Nieuw Zuid! Aanstaande zaterdag is Spakenburg te gast, de verrassende halve finalist van het KNVB-bekertoernooi. Vanwege een jeugdinterland is deze amateurklassieker een week vervroegd. Helaas zijn op last van de lokale autoriteiten de supporters van de bezoekers niet welkom bij deze wedstrijd.
Het duel tussen Quick Boys en Spakenburg begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen. De inwoner van Venray wordt geassisteerd door G.W.G. van Hout en G. van Mun, terwijl K. van Dijk als vierde official fungeert.
Fix Fisch B.V. uit Rijnsburg is de sponsor van de week en schenkt ditmaal de wedstrijdbal. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg!

 

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden 25 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen elfmaal, verloren eveneens elf keer en speelden drie keer gelijk. Quick Boys pakte in de heenwedstrijd de volle buit tegen Spakenburg. Op De Westmaat viel niets af te dingen op de ruime overwinning van de blauw-witten. Ravelino Junte scoorde op aangeven van Tyrone Owusu de openingstreffer, voordat Youssef El Kachati de voorsprong uit een vrije trap wist te verdubbelen. Na de doelwisseling pikte ook Dyllandro Panka zijn doelpunt mee. Keeper Allessandro Damen van de thuisploeg ging in de slotfase in de fout en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. Dankzij deze zege klom Quick Boys destijds naar de eerste plaats in de Jack’s League.

Mutaties
Voorafgaand aan het nieuwe seizoen hebben de Spakenburgers zich weten te versterken met Alessandro Damen (Heracles Almelo), Dion Vlak (FC Volendam), Maurice de Ruiter (Sparta Nijkerk), Mark Veenhoven (Kozakken Boys), Koen Wesdorp (AFC Amsterdam), Masies Artien (Rijnsburgse Boys), Vincent Volkert (Kon. HFC), Nick Verhagen (Sportlust’46), Thomas Heideman (Sportlust’46), Luuk Admiraal (Excelsior) en Dwayne Green (zonder club). Hiertegenover staat het vertrek van Roy Tol (FC Volendam), Yannick Zeeman (DOVO), Lowie van Zundert (Kozakken Boys), Ravelino Junte (Quick Boys), Joël Amakodo (OFC), Sanny Monteiro (Sportlust’46), Frank Schilder (Olympia), Leon ter Wielen (WHC Wezep), Roy Terschegget (De Merino’s), Frank Olijve (DVS’33 Ermelo), Luuk Brand (Jodan Boys) en Jasper Beekhuis (Eemdijk).

Stand van zaken
Met 35 punten uit 28 duels bezet Spakenburg momenteel de achtste plaats op de ranglijst in de Jack’s League. Na de trainerswissel in november van het vorige jaar – Chris de Graaf volgde destijds Patrick Loenen op – wisten de Utrechters de weg omhoog te vinden. Tevens werden in het bekertoernooi ongekende successen geboekt door onder andere FC Groningen en FC Utrecht te verslaan. In de halve eindstrijd werd Spakenburg onlangs gekoppeld aan PSV.
Na de spectaculaire bekerwinst op FC Utrecht liet Spakenburg punten liggen in het uitduel met Noordwijk (3-3). Afgelopen zaterdag ging de ploeg van De Graaf in eigen huis onderuit tegen Schevenignen (0-1). Luuk Admiraal is met tien treffers de huidige clubtopscorer van de Spakenburgers.
Quick Boys wist afgelopen zaterdag slechts een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Met name voor de pauze was de ploeg van trainer Edwin Grünholz de bovenliggende partij. Een aantal keren waren de bezoekers dan ook dicht bij de openingstreffer, hoewel aan de andere kant Paul van der Helm handelend moest optreden bij een grote kans van Enzo Stroo.
Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht, maar kregen de blauw-witten opnieuw de grootste mogelijkheden. Zo mikte Ravelino Junte op de paal en schoot Youssef El Kachati oog-in-oog met Erik Cummins rakelings naast het doel. Het gevolg: een atypische 0-0 wedstrijd met veel kansen die toch doelpuntloos werd afgesloten.

Tickets
Ook in het seizoen 2022-2023 bestaat voor niet-leden, neutrale voetbalfans en uitsupporters de mogelijkheid om toegangskaarten voor thuisduels van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys online te bestellen. Ervaar het gemak van het bestellen van tickets via PC, tablet of smartphone en omzeil de wachtrijen bij de loketten op sportpark Nieuw Zuid. Dat geldt dus ook voor de klassieker tussen Quick Boys en Spakenburg. Klik HIER voor de website van de online kaartverkoop.

Live-uitzending
Ook de thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen, want uiteraard wordt ook Quick Boys – Spakenburg weer rechtstreeks uitgezonden door Quick Boys TV. De live-registratie start om 15:00 uur, maar de uitzending begint al eerder. Kijk op het clubkanaal via de wedstrijd van Eyecons.

Rondje langs de velden
Het overige (inhaal)programma in de Jack’s League luidt als volgt:
TEC – OFC