Voorbeschouwing Quick Boys – Noordwijk

Aanstaande zaterdag staat op sportpark Nieuw Zuid een onvervalste Bollenstreekderby op het programma: Quick Boys ontvangt Noordwijk, de nummers zes en elf van de ranglijst. Deze amateurklassieker staat onder leiding van scheidsrechter S. Dröge. De inwoner van Groningen fluit om 15:00 uur voor de trap en wordt geassisteerd door R. Jansen en M. Tramper, terwijl J. te Kloeze als vierde official fungeert.
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Basis Bedrijfshuisvesting B.V. uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk!



Onderlinge resultaten

Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 83 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauw-witten wonnen 31 duels, de roodwitten boekten 34 overwinningen. Achttien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. 
Quick Boys hield een goed gevoel over aan de laatste confrontatie tegen Noordwijk op Nieuw Zuid: 4-2. In de derby tegen de roodwitten boekte de formatie van trainer Edwin Grünholz een fraaie overwinning. Drie treffers van Darren Maatsen en één van Nick Runderkamp zorgden destijds voor blije gezichten bij de hondstrouwe fans.
In de heenwedstrijd van het lopende voetbalseizoen liepen de blauw-witten tegen een nipte nederlaag aan. Op De Duinwetering zorgden Jesper de Vré en Sem van Oosten voor een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg. De aansluitingstreffer van Ivailo Staal kwam te laat voor de blauw-witten.

Mutaties

De selectie van Noordwijk herbergt een aantal oude bekenden. Zo maakten Jesper de Vré en Thijs Ouwehand afgelopen zomer de overstap van Nieuw Zuid naar De Duinwetering en keerde Sabir Achefay weer voor even terug op het oude nest. Verder werden onder andere Mike Vreekamp (TEC) en Jose Barbosa Nhoca (Swift) aan de selectie van trainer Kees Zethof (58) toegevoegd. In de winterstop sloten Jayson Halman (VVSB) en Quinton Christina (Katwijk) aan bij de selectie van de roodwitten.
Hiertegenover stond het vertrek van onder meer Youri de Winter (TOGB), Mike van Vliet (ARC), Stef van der Zalm (SJC), Thomas Reijnaers (Sparta Nijkerk), Marc de Kruijs (Ter Leede) en Rob Overvliet (Rijnsburgse Boys).



Stand van zaken
Noordwijk pakte in de laatste zes competitiewedstrijden slechts vijf punten. Alleen de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam (2-0) leverde een overwinning op, terwijl de duels met FC Lisse (0-0) en Spakenburg (3-3) onbeslist eindigden. De laatste twee wedstrijden gingen verloren. Excelsior Maassluis (1-2) en Scheveningen (0-2) waren te sterk voor de roodwitten. Hierdoor zakte de formatie van trainer Kees Zethof naar de elfde plaats op de ranglijst, met 36 punten uit 27 duels.
Quick Boys heeft de laatste weken juist de smaak weer te pakken. Na de overwinningen op Kozakken Boys (4-0) en Spakenburg (4-2) en de puntendeling met FC Lisse (0-0) volgde afgelopen weekend een ruime 4-1 zege op Jong FC Volendam. De blauw-witten lieten in het Kras Stadion de teugels nimmer vieren en liepen al voor rust uit naar een comfortabele 0-2 voorsprong dankzij treffers van Nick Runderkamp en Youssef El Kachati. Na de pauze scoorde Runderkamp opnieuw tegen zijn oude club en zorgde Jan-Willem Kamp voor de vierde Katwijkse treffer. Het doelpunt van Tayrell Wouter was slechts voor de statistieken. Hierdoor blijft Quick Boys stevig op de zesde plaats staan, komt De Treffers weer in het vizier en doen de blauw-witten nog altijd mee in de strijd om de derde periodetitel.



Online kaartverkoop
Ook in het seizoen 2022-2023 bestaat voor niet-leden de mogelijkheid om toegangskaarten voor thuisduel van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys online te bestellen. Ervaar het gemak van het bestellen van tickets via PC, tablet of smartphone en omzeil de wachtrijen bij de loketten op sportpark Nieuw Zuid.
Ook voor de derby tussen Quick Boys en Noordwijk kunnen langs digitale weg de toegangskaarten besteld worden. Klik HIER voor de website van de online kaartverkoop.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Excelsior Maassluis – Scheveningen
HHC Hardenberg – Katwijk
OFC – Jong FC Volendam
IJsselmeervogels – Kozakken Boys
Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC
AFC – Spakenburg
De Treffers – FC Lisse
HHC Hardenberg – TEC (maandag)



Foto’s: Pro Shots