Quick Boys houdt het heel lang spannend tegen OFC

Vooraf waren de doelstellingen in deze wedstrijd duidelijk. Quick Boys wilde natuurlijk graag de koppositie behouden in de derde periode. En het laag geklasseerde OFC had de hoop op een waar voetbalmirakel nog niet helemaal opgegeven. Maar voor hen was winst dan eigenlijk wel noodzaak, in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.

De invulling van die doelen was bij beide ploegen totaal anders. Niet onlogisch, gezien de stand op de ranglijst en de aanwezige kwaliteiten. Vanaf de aftrap stak de thuisploeg veel energie in het duel en zette vol druk. Het team uit Oostzaan probeerde vooral vaart uit de wedstrijd te halen en ondertussen gevaarlijk te worden in de omschakeling.

In de eerste 35 minuten was het voetbal van Quick Boys goed en snel. De ene aanval volgde op de andere. Het leverde een aantal grote kansen op. Met de productiviteit van dit seizoen verwacht je dan ook doelpunten, maar die bleven uit. Staal herhaalde bijna zijn kunststukje uit de slotfase van de uitwedstrijd. De keiharde kopbal uit een corner ging deze keer net over. Owusu had veel pech, met een mooi gekruld schot. Hij liet de keeper volstrekt kansloos. Maar de bal kwam op de binnenkant van de paal en ging daarna voorlangs, net aan de verkeerde kant van de doellijn.

Daarna was het de beurt aan Panka, met een niet te missen kans. Hij kon vrij op het doel af en leek beheerst binnen te schuiven, buiten bereik van de goalie. Maar helaas ging de bal rakeling naast. In het restant van de eerste helft bleek dat de keeper van OFC deze middag op dreef was. Hij redde op inzetten van Van den Meiracker, El Kachati en Kamp. Aan de andere kant moest ook Van der Helm scherp blijven, want de gasten kwamen er een paar keer dreigend uit. Maar al met al had Quick Boys met minimaal twee doelpunten verschil moeten leiden bij rust. Alleen telt ‘hadden’ nu eenmaal niet, in de sport.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: die was bijzonder matig. Het tempo van de thuisploeg lag veel te laag. Kansen kwamen er niet of nauwelijks meer. Puntverlies tegen de laagvlieger leek langzamerhand onvermijdelijk. Het verloop van de wedstrijd vertoonde opvallend veel gelijkenis met de uitwedstrijd. Gelukkig gold dat ook voor het venijn, dat opnieuw in de staart zat. Ditmaal keerde het tij dankzij een energieke invalbeurt van Sem van Duijn. En dat was ook niet voor het eerst dit seizoen. In de 83e minuut kwam hij binnen de lijnen. Een paar minuten later kreeg het jonge talent al een enorme kopkans, die net over ging.

Er gebeurde na het verstrijken van de officiële speeltijd meer dan in de drie kwartier daarvoor. Direct in het begin van de blessuretijd was het al raak. Sem reageerde attent bij een voorzet van mede-invaller Junte, kwam goed voor z’n man en werkte de bal knap binnen. Even later kreeg Reclaoui van OFC een rode kaart na een pittige charge. Het leverde ook een vrije trap op, bij de zijlijn. Opnieuw was het Junte die voorgaf. Van den Meiracker stond in de baan van het schot, maar liet de bal heel slim lopen. Daarmee zette hij de keeper op het verkeerde been, waardoor zomaar de 2-0 binnenviel.

Eind goed, al goed. Voor Quick Boys dan, want de tegenstander is nu officieel gedegradeerd. De blauw-witten gaan zaterdag bij koploper AFC proberen om de zevende overwinning op rij te boeken. Dan is het wel zaak om de volle negentig minuten bij de les te blijven.

Foto’s: Pro Shots