Onverdiend verlies Quick Boys bij koploper

Stukken beter spelen dan de tegenstander, veel meer kansen krijgen en mogen aanleggen vanaf de penaltystip. Dan wordt er in de laatste minuut van de officiële speeltijd eindelijk gescoord, en is het een tegentreffer. Het verhaal van Quick Boys eindigde deze middag wel heel zuur op de Zuidas.

Opponent en koploper AFC werd ook wel een paar keer gevaarlijk, maar mocht eigenlijk geen moment aanspraak maken op de overwinning. Het geluk van de koploper gaf dit keer de doorslag. Het eerste verlies voor de Katwijkers sinds 25 februari was een feit.

Al in de 6e minuut kregen de blauw-witten een levensgrote kans, of eigenlijk twee. Eerst knalde El Kachati uit een lastige hoek op de paal. In de rebound stond Franken er eigenlijk nog beter voor, maar hij schoot hoog over. De ploeg was heer en meester, maar toch kon Ignacio in de eerste helft één keer uitbreken. Van der Helm redde uitstekend. Daarna was het alweer de beurt aan de gasten. Een schot van Franken en een kopbal van Van den Meiracker gingen ternauwernood naast.

Het eerste moment na rust was voor Ignacio, met een kopbal die naast ging. Verder hield het centrale duo de Amsterdamse topspits deze middag prima onder controle. Aanvallend was het vervolgens weer Quick Boys wat de klok sloeg. Vooral Runderkamp liet zich zien. Eerst moest Van Zetten redden op een schot van de middenvelder. Die mocht even later van flinke afstand aanleggen voor een vrije trap. Dit keer was de AFC-keeper kansloos, sprongen de fans al op maar ging de bal rakelings langs de paal. Een derde poging ging net voorlangs.

Daarna werd de schijnwerper gericht op El Kachati. Hij schoot prachtig in, maar net over. Even later mocht de topscorer aanleggen voor een penalty, na een handsbal. Het leverde een zeldzame misser op: de keeper pakte de inzet knap. Voor de blauw-witten geen reden om bij de pakken neer te zitten. Er ging zelfs nog een schepje bovenop. De ploeg voelde dat de overwinning binnen handbereik was. El Kachati kreeg opnieuw een kans, maar de bal mocht er gewoon niet in. Van den Meiracker kon de rebound ook niet verzilveren.

In de 88e minuut scoorde El Kachati wel, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat moet dan op het randje zijn geweest, want de nummer 12 van de Amsterdammers was blijven hangen. Meteen daarna sloeg het noodloot pas echt toe. In de strijd om de titel had AFC weinig aan een gelijkspel. Daarom pompten ze als een soort wanhoopspoging de bal maar hoog het strafschopgebied in. Na een kluts via een aantal spelers, kwam deze toevallig voor de voeten van Linthorst. Hij wist helaas te scoren, tot ontzetting van alles wat Quick Boys was.

Het missen van al die kansen brak de anders zo productieve blauw-witten deze middag dus lelijk op. De dikverdiende drie punten konden daarmee niet mee terug naar Katwijk. Gelukkig heeft de ploeg nog steeds alles in eigen hand om de periodetitel te pakken.

 

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

90. 1-0 Linthorst

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
3. Ivailo Staal
9. Danny van den Meiracker
14. Jeffrey Ket
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Youssef El Kachati
20. Tyrone Owusu
22. Dyllandro Panka (63e Ravelino Junte)
26. Bram Franken (83e Sem van Duijn)
30. Nick Runderkamp (87e Levi van Duijn)