Knappe winst voor Quick Boys in seizoensopener

Na het bezoek aan De Treffers in Groesbeek kon het team van trainer Duivenvoorden drie punten meenemen de bus in.

Met name het half uur voor rust was indrukwekkend te noemen. In die fase wisten De Treffers op het eigen sportpark Zuid niet meer in welke windrichting ze het moesten zoeken.

De thuisploeg was wel goed gestart en maakte het de blauw-witten lastig in het eerste kwartier. Van der Helm moest één keer ingrijpen.

Het vervolg van de eerste helft was dus duidelijk voor de gasten. Junte vond eerst nog de keeper op zijn weg. Maar twee minuten later kon hij een heerlijke steekpass van Sem van Duijn wél verzilveren.

Franken wist met een boogbal van grote afstand bijna doelman Kornelis te verschalken. Net voor rust viel toch de 0-2.

Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Junte zette tot tweemaal toe goed door aan de zijkant. Hij was nu de aangever en Sem de afmaker.

Bij De Treffers wisten ze dat het na de pauze heel anders zou moeten. Maar liefst vier nieuwe krachten werden ingebracht.

De thuisploeg ging over op veel opportunistischer spel, waarbij hun fysieke kracht goed van pas kwam. Quick Boys kreeg het zwaarder, al kwam Sem van Duijn in die fase wel een teenlengte tekort voor de 0-3.

Na een klein uur spelen, maakten de rood-zwarten via een kopbal de 1-2. Het bleek de start van een paar hectische minuten, waarin heel veel gebeurde.

Eerst leek al snel ook de gelijkmaker te vallen, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen Kamp direct daarna de marge weer op twee dacht te brengen, gooide de grensrechter aan de andere kant ook roet in het eten.

De staf kwam met een aantal wissels. Daarna kreeg Quick Boys weer meer grip op de wedstrijd en kwam er regelmatig goed uit. Al bleef de tegenstander ook af en toe gevaarlijk.

De goal viel in ieder geval aan de goede kant. Owusu zette een prachtige rush in, puur op power. Die besloot hij met een bekeken steekballetje. De afronding door invaller Broekhuizen mocht er ook zijn.

In blessuretijd was er nog een bal op de lat boven Van der Helm. Maar de Katwijkers konden de 1-3 over de streep trekken. Zo werd in deze eerste wedstrijd een hele prettige winst geboekt. Zaterdag komt Scheveningen op bezoek, op Nieuw Zuid.

Foto’s: Pro Shots