Voorbeschouwing AFC – Quick Boys

Er staat de formatie van trainer Duivenvoorden een mooie week te wachten. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op sportpark Goed Genoeg de uitwedstrijd tegen AFC. Enkele dagen later volgt het bekerduel in Heemskerk tegen ADO’20. De serie wordt afgesloten met de Derby der Derby’s op Nieuw Zuid.
Maar eerst alle focus op de competitiewedstrijd tegen de Amsterdammers! Het duel tussen AFC en Quick Boys begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen. De inwoner van Venray wordt geassisteerd door C.R. Veen en J.B. van Dijk, terwijl J.C. Jensch als vierde official fungeert. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze wedstrijd. Reis mee en steun de blauw-witten in Amsterdam!



Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen slechts zes keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wachten nog altijd op de eerste driepunter. Drie keer hielden zij een punt over aan de confrontatie met de ploeg uit de hoofdstad en driemaal werd er verloren van de Amsterdammers.
Vorig seizoen kwam op sportpark Goed Genoeg op ongelukkige wijze een einde aan een ongeslagen reeks van acht wedstrijden. De blauw-witten verloren zeer onnodig van AFC. De bezoekers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en kregen meerdere uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans was voor Youssef El Kachati, maar de topscorer van de Tweede Divisie miste tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een strafschop. In de slotfase wist verdediger Tim Linthorst namens de thuisploeg het net wel te vinden, waardoor Quick Boys puntloos huiswaarts keerde.

Mutaties
De Amsterdammers hebben gedurende de zomerse transferperiode de selectie in tact weten te houden. Alleen Jordi van Stappershoef (Aldershot), Patrick Zonneveld (gestopt), Mohammed Betti (onbekend) en Kevin Visser (onbekend) keerden sportpark Goed Genoeg de rug toe. Hiertegenover stond de komst van onder andere Marciano Mengerink (TEC), de spits die momenteel revalideert van een zware blessure.



Stand van zaken
Met tien punten uit vier duels is de ploeg van trainer Benno Nihom (36) goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De wedstrijden tegen Jong Almere City FC (4-1), Kozakken Boys (2-1) en Spakenburg (2-0) leverden drie punten op, terwijl de Amsterdammers met Noordwijk een puntendeling overeenkwam (1-1). Met vijf doelpunten is Oussama Siali, oud-speler van Ter Leede, de huidige clubtopscorer van AFC.
Quick Boys heeft tot nu toe zes punten vergaard, maar de inhaalwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys staat nog op de planning. Afgelopen zaterdag trokken de blauw-witten aan het kortste eind in het thuisduel met Koninklijke HFC. Onder moeilijke omstandigheden kwamen de bezoekers uit Haarlem op slag van rust op voorsprong dankzij een treffer van Cas Dijkstra. In de eerstvolgende aanval claimde Quick Boys een strafschop nadat Ravelino Junte onreglementair tegen de grond gewerkt werd. Scheidsrechter Schaper wilde er niet aan en gaf het slachtoffer zelfs een gele kaart. Na de pauze namen de blauw-witten meer risico’s op jacht naar de gelijkmaker. Levi van Duijn leek te scoren, zijn kopbal stuiterde achter doelman Mitchel Michaelis op de grond, maar opnieuw kreeg Quick Boys niet waar het recht op had. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen verdubbelden de Haarlemmers de voorsprong dankzij een doelpunt van Gerry Vlak. Toch wist de thuisploeg snel de aansluitingstreffer te produceren dankzij een benutte elfmetertrap van Danny van den Meiracker. Een waar slotoffensief volgde, maar uiteindelijk bleef Quick Boys toch met lege handen achter.



Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruik maken van door de Supportersvereniging georganiseerd busvervoer. Je kunt je hiervoor vanavond (donderdag) tussen 20:00 en 21:30 uur opgeven in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid. De bus naar AFC vertrekt aanstaande zaterdag om 13.30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Tickets
De thuisspelende club heeft intussen de online voorverkoop van toegangskaarten gestart voor supporters van Quick Boys die meegaan met de bus of met eigen vervoer op pad gaan. Klik HIER om de wedstrijdtickets te kopen.

Rondje langs de velden
Op de vijfde speeldag in de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
ACV – Noordwijk
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
Scheveningen – De Treffers
HHC Hardenberg – Jong Almere City FC
FC Lisse – Jong Sparta Rotterdam
Rijnsburgse Boys – ADO’20
Katwijk – Spakenburg
Koninklijke HFC – GVVV



Foto’s: Pro Shots