Voorbeschouwing Quick Boys – FC Lisse

Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid na drie weken weer eens het decor van een thuiswedstrijd van Quick Boys. De tegenstander van de blauw-witten is streekgenoot FC Lisse, met kersverse trainer Sjaak Polak voor de eerste keer op de bank. De Bollenstreekderby begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd  door P. Otten en T. Balta, terwijl F. Berg als vierde official fungeert.
Diamantsponsor Basis Bedrijfshuisvesting B.V. uit Leiden schenkt de wedstrijdbal. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse!



Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en FC Lisse liefst 44 keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten zegevierden negentienmaal, de geel-blauwen wonnen twaalf onderlinge wedstrijden. Dertien duels eindigden onbeslist.
In de thuiswedstrijd van het vorige seizoen boekte Quick Boys een regelmatige overwinning op FC Lisse. Nadat Tyrone Owusu de paal had geraakt en Dyllandro Panka de lat, opende Aleksandar Bjelica koppend de score op Nieuw Zuid uit een loepzuivere corner van Bram Franken. Na de doelwisseling verdubbelde Panka de voorsprong na opnieuw voorbereidend werk van Franken. Even later schoot Youssef El Kachati, op aangeven van Ravelino Junte, zijn ploeg in veilige haven (3-0). Oud-speler Enzo Stroo mocht in de laatste minuut van de officiële speeltijd de eretreffer aantekenen namens FC Lisse.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte FC Lisse zich met Rowdy van der Putten (Ter Leede), Darryl Bäly (OFC), Joost Meendering (ODIN’59), Tim Brinkman (GVVV), Dyllandro Panka (Quick Boys) en Nerivio Kasanwirjo (HBOK). Onlangs sloot ook Daan Klinkenberg na een reeks buitenlandse avonturen aan op sportpark Ter Specke.
Daartegenover stond het vertrek van Tom Noordhoff (Spakenburg), Mitchel Bormann (Stormvogels), Jeffrey Klijbroek (Egmondia), Jeffrey Pérez Stoof (gestopt), Erik Cummins (gestopt), David Verweij (gestopt) en Ludcinio Marengo (onbekend).



Stand van zaken
Met één punt uit acht duels bezet FC Lisse momenteel de laatste plaats op de ranglijst. Alleen in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis boekten de geelblauwen een resultaat. Ook in de confrontatie met Jong Almere City FC behaalde FC Lisse een punt, maar er ging een streep door deze wedstrijd omdat de beloften uit Flevoland een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld.
Quick Boys speelde afgelopen weekend een inhaalwedstrijd. Op De Middelmors deelden de blauw-witten de punten met Rijnsburgse Boys. Op een zwaar veld kwamen de bezoekers tien minuten voor het rustsignaal op voorsprong dankzij attent reageren van Nick Broekhuizen. Na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte na een rake inzet vanuit de tweede lijn van Nino Klaver. Het spel golfde op en neer, maar Quick Boys maakte na de rust de meeste aanspraak op de overwinning. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden genoegen moest nemen met een punt.

Collecte
In de week van 6 november vindt de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland plaats. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers. Ook op sportpark Nieuw Zuid komen de collectanten langs: voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Lisse kun je met contact geld óf digitaal een donatie achterlaten. Ook bij de start van het duel zullen we stilstaan bij de komende collecteweek van Alzheimer Nederland.

Rondje langs de velden
Op de tiende speeldag in de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – HHC Hardenberg
Scheveningen – Katwijk
ADO’20 – ACV
Kozakken Boys – Noordwijk
Spakenburg – Jong Almere City FC
Rijnsburgse Boys – AFC
Jong Sparta Rotterdam – Koninklijke HFC
De Treffers – Excelsior Maassluis



Foto’s: Pro Shots