Voorbeschouwing Quick Boys – NAC Breda

Voor het eerst sinds het seizoen 2017-2018 neemt Quick Boys weer deel aan het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De loting voor de eerste ronde heeft de blauw-witten gekoppeld aan een oude bekende: NAC Breda. Een herhaling van de historische kwartfinalewedstrijd van vijftien jaar geleden.
Het bekerduel tussen Quick Boys en NAC Breda staat onder leiding van scheidsrechter E. van de Graaf. De inwoner van Voorburg fluit om 20:00 uur en wordt geassisteerd door J. Westhof en J.R. Waleveld, terwijl N. Boel als vierde official fungeert. De wedstrijdbal is een schenking van Wim Wiesmeijer Boeketterie B.V. uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys tegen NAC Breda!

Herhaling van 27 februari 2008
De gedachten van veel Quick Boys-fans gaan terug naar het seizoen 2007-2008. Toen stonden de blauw-witten ook tegenover elkaar in het bekertoernooi. Destijds was de inzet een plaats bij de laatste vier. Quick Boys kende destijds een zeer succesvol bekerseizoen door zich via Sneek Wit Zwart (4-1), RKVV Roosendaal (3-1), Groene Ster (2-1) en Jong SC Heerenveen (1-1, w.n.s.) te plaatsen voor de kwartfinales.
Op een met ruim 6.500 toeschouwers volgepakt en zeer sfeervol sportpark Nieuw Zuid ging de ploeg van toenmalig trainer John Blok de strijd aan met de Bredanaars, destijds een subtopper in de Eredivisie. De Brabanders kwamen na elf minuten spelen op voorsprong dankzij Matthew Amoah. Amper een kwartier later moest de thuisploeg met tien man verder, nadat Chima Onyeike zich liet provoceren door Rob Penders en van scheidsrechter Pol van Boekel de rode kaart voorgehouden kreeg. Diezelfde Penders wist voor de pauze de voorsprong van de profs te verdubbelen. Pas in de slotfase van het tweede bedrijf gooide Anthony Lurling het duel definitief in het slot. Niettemin mocht Quick Boys met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten, een avontuur die de boeken inging als de meest succesvolle in de clubhistorie van de blauw-witten.

Het scoutingsrapport
Vijftien jaar en zeventien verschillende trainers later is NAC Breda een vaste deelnemer van de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel bezetten de Brabanders de tiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel, die eind september jongstleden het stokje overnam van de Duitser Peter Hyballa, heeft na overwinningen op FC Groningen (3-2), Cambuur Leeuwarden (3-2) en Telstar (3-1) de weg omhoog gevonden. Afgelopen weekend deelde NAC Breda in eigen huis de punten met Helmond Sport (1-1). De Tsjech Dominik Janošek is met zes treffers momenteel de clubtopscorer van de Bredanaars.

Kijkje in eigen keuken
Heel Quick Boys kijkt verwachtingsvol uit naar de hernieuwde confrontatie met NAC Breda. Als runner-up van de Betnation Divisie heeft de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden de nodige vertrouwen getankt in de afgelopen weken. De generale repetitie tegen FC Lisse (3-0) is uitstekend verlopen. Uiteraard liggen de prioriteiten bij de competitie, maar de blauw-witten zullen er alles aan doen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Daarbij kunnen zij rekenen op de trouwe achterban, want in de voorverkoop zijn reeds meer dan 3.000 kaarten verkocht.

Voorverkoop
Vanavond (maandag) is de laatste mogelijkheid om gebruik te maken van de voorverkoop op sportpark Nieuw Zuid. In het clubhuis zijn de tickets verkrijgbaar tussen 19:30 en 20:30 uur. Klik HIER voor meer informatie over de voorverkoop.

Voorschriften
Het bekerduel tussen Quick Boys en NAC Breda wordt gespeeld onder de sectie betaald voetbal en dat houdt dus ook in dat de aanvullende maatregelen van het betaald voetbal bij deze bekerwedstrijden van kracht zijn. Klik HIER om te lezen wat dit inhoudt.

Foto’s: Pro Shots