Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

Na een intensieve voorbereiding, verdeeld over twee trainingsblokken, start voor Quick Boys aanstaande zaterdag het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Net als in de jaargang 2023-2024 is De Treffers de tegenstander op de eerste speeldag. Nu vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de competitiestart van de blauw-witten. Het openingsduel tussen Quick Boys en De Treffers, de nummers 3 en 2 van het afgelopen seizoen, begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd door P. Otten en W.J.M. Linders, terwijl R.A.H.J. Souwen als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Ouwehand Visverwerking B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen De Treffers!



Onderlinge resultaten 
In competitieverband troffen Quick Boys en De Treffers, van origine een zondagclub, elkaar slechts acht keer eerder. Driemaal trokken de blauw-witten aan het langste eind, vijf keer wonnen de Gelderlanders de onderlinge confrontatie. Het is dus vaak alles of niks.
Vorig seizoen won De Treffers op Nieuw Zuid van Quick Boys met 2-4. Qua veldspel was de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden zeker niet de mindere. Met twee doelpunten wist Ravelino Junte een vroege achterstand hoogstpersoonlijk om te buigen in een voorsprong. Vlak na de pauze kreeg Quick Boys opnieuw een snelle tegentreffer te incasseren. Goede kansen voor Sem van Duijn en andermaal Junte waren niet aan de blauw-witten besteed, waarna de Groesbekers in de loop van de tweede helft toesloegen.

Mutaties
De selectie van de Gelderlanders is nagenoeg geheel intact gebleven. Azzedine Dkidak (IJsselmeervogels), Oussama Bouyaghlafen (Kozakken Boys), Torino Hunte (DVS’33 Ermelo), Gino van den Berg (Achilles’29) en Nick Borgman (Hoogeveen) zijn vertrokken. Hiertegenover staat de komst van onder andere Sebastiaan van Bakel (FC Den Bosch), Jordi Altena (Vitesse), Pim Lukassen (Jong Almere City FC) en Julius Kok (Jong Almere City FC). Trainer Edwin Linssen (43) is de nieuwe trainer van De Treffers. Frank van Kouwen, na de winterstop eindverantwoordelijke op sportpark Zuid, heeft zijn rol als assistent weer opgepakt.



Stand van zaken
De Treffers kende een succesvolle oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen. De Graafschap werd op een gelijkspel (2-2) gehouden, terwijl MASV (4-0), Hercules (4-3), UNA (5-0), OJC (5-2) en Jong NEC Nijmegen (5-2) een maatje te klein waren voor de rood-zwarten. De nederlaag tegen Bennekom (2-6) vormde een klein smetje op de voorbereiding.
Ook Quick Boys kan terugkijken op een geslaagd voorseizoen. Met sparringpartners als Excelsior Rotterdam (0-2), Willem II (1-0), Telstar (2-2), Jong AZ (4-3) en Jong Feyenoord (2-2) werd bewust gekozen voor de nodige weerstand. De resultaten leverden tevreden gezichten op Nieuw Zuid. Uiteindelijk zal nu moeten blijken welke waarde gehecht kan worden aan deze oefencampagne.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis
Barendrecht – HHC Hardenberg
Scheveningen – Noordwijk
ADO’20 – Katwijk
Spakenburg – RKAV Volendam
Rijnsburgse Boys – Jong Almere City FC
Jong Sparta Rotterdam – GVVV
AFC – ACV



Foto’s: Pro Shots