Voorbeschouwing Quick Boys – RKAV Volendam

Aanstaande zaterdag komt er een oude bekende op visite op sportpark Nieuw Zuid. Na ruim tien jaar van afwezigheid staat het affiche tussen Quick Boys en RKAV Volendam weer eens op het programma. De oranjehemden, met oud-speler Nick Runderkamp in de gelederen, is een van de promovendi in de Tweede Divisie na het behalen van het kampioen in het afgelopen seizoen.
Het duel tussen Quick Boys en RKAV Volendam begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.J. Visser. De inwoner van Dinteloord wordt geassisteerd door T. Krijt en R. Leenstra, terwijl J.H. Tempelaar als vierde official fungeert. De wedstrijd wordt geschonken door Diamantsponsor ING Bank Leiden-Duin- en Bollenstreek. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam!



Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en RKAV Volendam in het verleden vierentwintig keer eerder tegenover elkaar. De oranjehemden wonnen slechts drie onderlinge duels, de blauwwitten zegevierden zestien keer, terwijl vijf confrontaties onbeslist eindigden. 
Op zaterdag 18 januari 2014 stond de laatste onderlinge confrontatie tussen beide teams op het programma in de toenmalige Hoofdklasse A. In Volendam trok Quick Boys met 0-3 aan het langste eind. Deze stand was na een half uur spelen al bereikt. Uit een loepzuivere vrije trap opende Jaap van Duijn de score. Tommy Bekooij verdubbelde de voorsprong, waarna andermaal Van Duijn zijn ploeg in een vroeg stadium in veilige haven wist te loodsen.

Mutaties
De keerzijde van het succes in het afgelopen voetbaljaar is het verlies van enkele bepalende spelers in de selectie van de Volendammers. Zo speelt Jim Beers, twee seizoenen geleden nog actief op Nieuw Zuid, momenteel voor IJsselmeervogels en heeft Daan Steur de overstap naar de proftak van de oranjehemden kunnen maken. Verder zijn de ervaren krachten Stefan Plat en Eric Veerman gestopt. Hiertegenover staat de komst van Ilias Boudouni (Purmersteijn), Victor van Montfort (FC Rijnvogels) en Niels Kwakman (eigen jeugd). Laatstgenoemde is een 17-jarige talent die vorige week zijn basisdebuut heeft mogen maken in het elftal van RKAV Volendam. Kwakman scoorde tot nu toe tweemaal, eentje minder dan clubtopscorer Roy Tol.



Stand van zaken
Met drie punten uit vier wedstrijden bezet RKAV Volendam momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. De eerste drie competitieduels gingen verloren. Respectievelijk Spakenburg (0-4), Jong Sparta Rotterdam (1-3) en Rijnsburgse Boys (1-5) waren een maatje te groot voor de ploeg van trainer Berry Smit (51). Afgelopen zaterdag boekten de oranjehemden de eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis werd Scheveningen met 5-2 verslagen. De thuisploeg liet de gasten tot twee keer toe terugkomen in de wedstrijd, maar in de tweede helft liep RKAV Volendam uit naar een ruime overwinning.
In Veenendaal moest Quick Boys diep gaan om de drie punten veilig te stellen. De blauw-witten kwamen tegen GVVV niet in hun eigen spel en kropen met name voor rust een aantal keer door het oog van de spreekwoordelijke naald. Keeper Lars Jansen kon terugzien op een geslaagd debuut: met enkele cruciale reddingen hield hij zijn ploeg op de been op sportpark Panhuis. Daar stond slechts één schot op doel van Nick Broekhuizen tegenover. De tweede kans voor de blauw-witten leverde wel meteen een treffer op. Invaller Milan Zonneveld, koud in het veld, scoorde in de eerste de beste aanval na de doelwisseling op aangeven van Jesse Reinders de openingstreffer: 0-1. Een van de volgende aanvallen van de bezoekers leverde opnieuw een treffer op. Helaas werd het loepzuivere doelpunt van Patrick Brouwer ten onrechte afgekeurd, omdat de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd zou hebben. Gedurende het restant van de wedstrijd lag de focus bij de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden op het behouden van de voorsprong. Daar slaagde Quick Boys met vlag en wimpel in, zodat de drie punten konden worden ingeladen in de bus.  



Rondje langs de velden
Op de vijfde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Koninklijke HFC – AFC
Noordwijk – GVVV
Barendrecht – ADO’20
Scheveningen – HHC Hardenberg
Spakenburg – Katwijk
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis
Jong Sparta Rotterdam – ACV
Jong Almere City FC – De Treffers

Foto’s: Pro Shots