Voorbeschouwing ACV – Quick Boys

Twee weken na het uitduel met HHC Hardenberg gaat Quick Boys aanstaande zaterdag richting Drenthe voor de wedstrijd tegen ACV Assen. Voor Luka Prljić heeft deze ontmoeting een bijzonder tintje, aangezien de verdediger vier seizoenen actief is geweest op sportpark ICT Specialist. Het duel tussen de blauw-zwarten en de blauw-witten begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. van der Vaart. De inwoner van Maartensdijk zal geassisteerd worden door D. Reinshagen en J.R. Voppen, terwijl J.P. IJkema als vierde official is aangesteld. Reis ook mee en steun de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden in Drenthe!

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de Eerste Klasse in de jaren zeventig van de vorige eeuw stonden Quick Boys en ACV Assen zestien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen vijf onderlinge wedstrijden en trokken eveneens vijfmaal aan het kortste eind. Zes duels leverden geen winnaar op. De twee duels in de strijd om de zaterdagtitel in de jaren negentig staan de oudere Katwijkse fans nog goed bij. De heenwedstrijd in Assen eindigde destijds in een nipte nederlaag (1-2). Op 30 mei 1992 wonnen de blauwwitten de beslissende terugwedstrijd op Nieuw Zuid met 2-0.
Vorig seizoen trokken de blauw-witten zowel in eigen huis (0-3) als op verplaatsing (0-1) aan het korte eind. In Assen was Quick Boys gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar hadden de nodige moeite om een bres te slaan in de stugge defensie van de thuisploeg. ACV sloeg op haar beurt op slag van rust wel toe in de persoon van Giovanni Zwikstra. De aanvaller wist in twee instanties keeper Paul van der Helm te passeren.
Ondanks een duidelijk veldoverwicht in de tweede helft kwam de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden niet meer langszij. Daarbij was de grootste kans voor Koen Blommestijn die, in vrije positie maar wel zwaar gehinderd, doelman Ramon Nijland op zijn pad vond.

Mutaties
Na het succesvolle debuut in de Tweede Divisie moest ACV aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid nemen van een aantal sterkhouders. Zo vertrokken Niels Grevink en Tapmahoe Sopacua naar competitiegenoot HHC Hardenberg, keerde Freddy Quispel bij FC Emmen terug in het betaalde voetbal en streek Luca Prljić na zijn verhuizing neer op sportpark Nieuw Zuid. Hiertegenover stond het aantrekken van onder andere Max Wolfs (ONS Sneek), Joël van Kaam (FC Groningen O21), Max Hamelink (SF Dons), Mike Veenstra (De Graafschap O21) en Luca Broers (FC Meppel). Laatstgenoemde was afgelopen zaterdag de gevierde man met zijn winnende treffer in het uitduel met Scheveningen.

Stand van zaken
Met acht punten uit zeven duels bezet ACV momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Robin Witte, sinds dit seizoen de eindverantwoordelijke in Assen, verloor driemaal (Barendrecht, Spakenburg en Koninklijke HFC) en speelde gelijk tegen Rijnsburgse Boys en AFC. De Assenaren wonnen van Jong Sparta Rotterdam én van Scheveningen. Op Houtrust opende Karim Bennani na zeven minuten de score namens de bezoekers. De thuisploeg kwam na rust langszij dankzij een treffer van Barry Rog. Invaller Luca Broers wist in de dying seconds toch het volle pond voor ACV uit het vuur te slepen met zijn doeltreffende schuiver: 1-2.
Quick Boys boekte afgelopen zaterdag een 4-2 overwinning op Excelsior Maassluis. De blauw-witten leken een zorgeloze middag tegemoet te gaan na drie doelpunten in het eerste half uur. Patrick Brouwer, Ravelino Junte en Nick Broekhuizen vonden het net. Na de pauze gooide Junte met zijn tweede doelpunt de wedstrijd definitief in het slot. Helaas moesten de blauw-witten in het resterende deel van het duel nog twee tegendoelpunten incasseren, een klein smetje op de zege van de thuisploeg.