Voorbeschouwing Quick Boys – Katwijk

Twee keer per jaar staat het voetbalmaffe dorp aan zee volledig op z’n kop. Aanstaande zaterdag is het weer zover: de Derby der Derby’s staat op het programma. En voor het eerst sinds jaren weer met uitsupporters, zoals het hoort natuurlijk. Sportpark Nieuw Zuid vormt het decor voor de clash tussen Quick Boys en Katwijk, blauw-wit tegen oranje-zwart, zuid tegen noord.
De Katwijkse dorpsderby begint om 13:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd door G.W.G. van Hout en P. Otten, terwijl W.H. Kuijntjes is aangesteld als vierde official. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Van Wezel Accountants & Adviseurs uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Katwijk!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Katwijk speelden in het verleden 49 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen achttienmaal, de oranjehemden negentien keer. Twaalf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist.
Vorig seizoen won Quick Boys beide Derby der Derby’s. De overwinning in de thuiswedstrijd op Katwijk werd uitgebreid gevierd op en rondom sportpark Nieuw Zuid. Voor het eerst sinds 2010 waren de blauw-witten te sterk voor de dorpsgenoten, met daarbij de kanttekening dat de Katwijkse derby sindsdien slechts zeven keer werd gespeeld. Op de overwinning was desalniettemin niets aan te merken. Nadat Quick Boys voor rust de nodige kansen had gekregen om op voorsprong te komen, brak Nigel Ogidi Nwankwo met een schot in de korte hoek de ban namens de thuisploeg. Ook na rust liet de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden er geen gras over groeien. De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar uiteindelijk wist alleen Sem van Duijn het net van de oranjehemden te vinden: 2-0.

Mutaties
De selectie van de oranjehemden ging behoorlijk op de schop gedurende de zomerse transferperiode. Oudgedienden Robert Susan, Kay Blokland, Mark de Vries en Randy Wolters hingen hun schoenen aan de wilgen. Verder vertrokken ook Danny Bakker (FC Lisse), Omar El Baad (FC Lisse), Niels van Wetten (VVSB), Koen Tros (Kon. HFC) en Jaymilio Pinas (onbekend) van De Krom. Hiertegenover stond de komst van onder andere Mohammed Tahiri (Telstar), Stan van Bladeren (FC Helsingör), Dalian Maatsen (AFC), Kaj van der Veldt (NAC Breda O21) en Maurizio Brenna (ADO’20). Alljereau Mercera keerde terug na zijn verhuurperiode aan FC Rijnvogels. Trainer Jasper Ketting, in het verleden actief als assistent op Nieuw Zuid, werd aangesteld als eindverantwoordelijke op De Krom. 

Stand van zaken
Met veertien punten uit acht duels bezet Katwijk momenteel de achtste plaats op de ranglijst. De oranjehemden boekten overwinningen op ADO’20 (1-0), Barendrecht (4-1), Rijnsburgse Boys (2-1) en Scheveningen (2-0), speelden gelijk tegen Kon. HFC (0-0) en Spakenburg (0-0) en verloren van AFC (0-1) en Jong Sparta Rotterdam (2-4).
Quick Boys heeft vijf verliespunten minder dan de buurman en staat met zestien punten uit zeven duels op de derde plaats in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag boekten de blauw-witten in Drenthe een zwaarbevochten zege op ACV Assen: 2-1. De formatie van trainer Thomas Duivenvoorden, die vorig seizoen tweemaal aan het kortste eind trok tegen noorderlingen, leidde bij rust met 2-0 dankzij treffers van Nick Broekhuizen en Ravelino Junte. Een snelle tegentreffer uit een vrije trap na de doelwisseling was het startschot van een spannende tweede helft. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor de blauw-witten, mede dankzij een goede redding van doelman Paul van der Helm in de zesde minuut van de blessuretijd, waardoor Quick Boys met een goed gevoel kon gaan toeleven richting de Katwijkse derby.

Voorverkoop
Quick Boys-leden kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas vandaag (donderdag) van 20:00 tot 21:00 uur in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid in de voorverkoop één extra kaart kopen onder de volgende voorwaarden:
* Maximaal één wedstrijdkaart per lid;
* Slechts op vertoon van Quick Boys-ledenpas;
* Prijzen:
– Staanplaats 12,50 EUR
– Jeugd (tot 12 jaar) 5,00 EUR
– Tribune 15,00 EUR
Uiteraard krijgen leden van Quick Boys op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis toegang tot de wedstrijd. Dat geldt ook voor de leden van de Businessclub Quick Boys.

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – HHC Hardenberg
Noordwijk – ACV
RKAV Volendam – De Treffers
Scheveningen – ADO’20
Spakenburg – Barendrecht
Rijnsburgse Boys – AFC
Jong Sparta Rotterdam – Koninklijke HFC
Jong Almere City FC – Excelsior Maassluis



Foto’s: Pro Shots