Vanwege de naderende derby Quick Boys – Katwijk had het JO12-3 team zijn wedstrijd verplaatst naar een uitwedstrijd bij Teylingen. De derbyvoorbereidingen waren ook de reden dat het team het zonder Jordy van der Poel moest doen, die onmisbaar bleek bij de organisatie van het grote duel.

Onder prima omstandigheden begon JO12-3 om 10.00 uur aan de wedstrijd. Direct creëerden ze twee kansen, maar helaas konden Leco en Julian deze niet benutten. Teylingen kwam vervolgens beter in het spel en kreeg te veel ruimte om hun spel op te bouwen. Binnen vier minuten stonden de blauw-witten al met 1-0 achter. De achterstand was een flinke klap, en Teylingen rook bloed. Na een kwartier spelen was de stand 3-0, een weerspiegeling van een moeizame start.

Tijdens de pauze werd er even goed naar elkaar gekeken. Dit was niet het Quick Boys dat ze wilden laten zien. Met Thom en Rick als wissels, kwam er nieuwe energie in het team, en die energie bleek cruciaal. Ze begonnen hun persoonlijke duels te winnen en speelden rustiger aan de bal. Dat leverde al snel resultaat op: dankzij twee goals van Rick vocht het team zich knap terug naar 3-2. Een prestatie van formaat gezien het zwakke begin van de wedstrijd.

Na rust zette Quick Boys deze lijn door en scoorden Julian en Koen om de stand naar 3-4 te brengen. Ze hadden zelfs de kans om verder uit te lopen, maar de 3-5 bleef helaas uit. De gelijkmaker van Teylingen, de 4-4, kwam te gemakkelijk tot stand, wat de tegenstander hoop gaf.

In het laatste kwartier moest het gebeuren, maar Teylingen had duidelijk vertrouwen gekregen door de gelijkmaker en creëerde direct na de aftrap kans op kans. Keeper Sven wist een aantal reddingen te maken, maar uiteindelijk viel toch de 5-4 na 53 minuten. Deze achterstand was pijnlijk, en niet veel later volgde ook de 6-4 met nog zes minuten te spelen. Julian maakte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar de energie was eruit en de aanvallende wissels konden geen verschil meer maken. Het team ging uiteindelijk met een 6-5 nederlaag naar huis.

Ondanks het verlies zat er alles in deze wedstrijd: strijd, veerkracht, en passie. Helaas geen verdiend puntje, maar het goede nieuws kwam later die dag: de concurrentie had ook punten laten liggen. Hierdoor blijft de titel nog steeds binnen handbereik voor volgende week.