Jong Quick Boys lijdt pijnlijke nederlaag

Op zaterdag 12 oktober speelde Jong Quick Boys een belangrijke wedstrijd tegen AFC, een directe concurrent op de ranglijst. Met slechts één punt verschil in het voordeel van de blauw-witten stond er veel op het spel. Deze wedstrijd markeerde tevens het einde van de eerste helft van de competitie, waarna de returns zouden beginnen.

Foto Credits: AFC Amsterdam

Om 12:15 werd er afgetrapt op sportpark Goed Genoeg. Jong Quick Boys had het in de openingsfase moeilijk, en AFC begon sterker aan de wedstrijd. Ondanks de betere start van AFC was de eerste grote kans voor Timo Pont, maar zijn schot werd door de doelman via de vuisten naast getikt. De grootste mogelijkheid kwam echter op naam van de thuisploeg, toen een poging van dichtbij tegen de binnenkant van de paal ging. De rebound werd gelukkig voor Quick Boys naast geschoten. Verder waren er weinig grote kansen in de eerste helft, en beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft kwam Jong Quick Boys beter in het spel, en de teams waren gelijkwaardiger. Grote kansen bleven aanvankelijk uit, maar in de slotfase kwam er meer dreiging van beide kanten. AFC was het eerst dichtbij een doelpunt toen een schot opnieuw via de paal terug het veld in stuiterde. Aan de andere kant was Ibrahim Gassamma namens Jong Quick Boys dicht bij de openingstreffer, maar ook zijn schot belandde via de paal buiten bereik van het doel.

In de absolute slotfase sloeg het noodlot toe voor Jong Quick Boys. In de 91e minuut viel de bal vanuit een corner voor de voeten van een AFC-speler, die het net wist te vinden en de 1-0 scoorde. Met alles op de aanval probeerden de blauw-witten nog een punt te redden, maar in de 93e minuut besliste AFC de wedstrijd definitief met een tweede goal, waarmee de eindstand op 2-0 werd bepaald.

Een pijnlijke nederlaag in meerdere opzichten voor Jong Quick Boys. De late tegengoals en de verhoudingen op de ranglijst gaven een bittere nasmaak aan deze wedstrijd. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging, wanneer Jong MVV op het programma staat. Beide teams hebben zes punten en kunnen de overwinning goed gebruiken, wat de wedstrijd extra belangrijk maakt.