Voorbeschouwing ADO’20 – Quick Boys

Na de puntendeling in de Derby der Derby’s gaat Quick Boys aanstaande zaterdag op bezoek bij ADO’20, de oude club van Milan Zonneveld en de huidige werkgever van Jesper de Vré. De aftrap op sportpark de Vlotter in Heemskerk is om 15:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Leermens wordt geassisteerd door F. Winter en K. El Hajjaji, terwijl J.C. Jensch als vierde official is aangesteld.
Uiteraard organiseert Supportersvereniging Quick Boys weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis ook mee en steun de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden in Heemskerk!



Onderlinge resultaten
Quick Boys en ADO’20, van origine een zondagclub, stonden slechts drie keer eerder tegenover elkaar. Twee keer in competitieverband en een keer in het kader van de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker in september van het afgelopen jaar. Destijds leverde de midweekse bekerwedstrijd een overwinning op voor de formatie van Thomas Duivenvoorden. De blauw-witten startten sterk op bezoek bij ADO’20, maar pas de derde kans voor Sem van Duijn was raak: de aanvaller rondde een fraaie aanval door het midden koelbloedig af: 0-1. Quick Boys leek in die fase de wedstrijd te gaan beslissen, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat de voorsprong nog op het bord stond bij het klinken van het rustsignaal. De thuisploeg mocht namelijk enkele minuten daarvoor een strafschop nemen, maar aanvoerder Daan Boerlage schoot de elfmetertrap over. Na de doelwisseling namen de bezoekers gas terug en beperkten ze zich tot het loeren op een snelle tegenstoot. Niettemin wisten de blauw-witten de voorsprong over de streep te trekken en plaatsten zij zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.
De competitiewedstrijd in Heemskerk eindigde in een gelijkspel: 1-1. Voor rust nam Quick Boys de leiding dankzij een treffer van Nick Broekhuizen. Na de doelwisseling wist Milan Zonneveld, toen nog in dienst bij ADO’20, zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. In de slotfase liet Broekhuizen na om vanaf de strafschopstip de drie punten veilig te stellen in het allerlaatste duel van het seizoen 2023-2024.

Mutaties
Het succesvolle debuutseizoen van de Heemskerkers in de Tweede Divisie lokte de nodige scouts van andere clubs naar De Vlotter. Zo vertrok Milan Zonneveld naar Quick Boys, bereikte Daan Boerlage een akkoord met IJsselmeervogels, koos Milan Klopper voor AFC Amsterdam, werd Ian Beelen door Spakenburg vastgelegd en verbond Maurizio Brenna zijn toekomst aan Katwijk. Verder keken ook Jan-Willem Tesselaar (Swift), Sam Nijman (Swift), Ted Amson (Swift), Mike Grim (Unicum) én Henry Opoku (Olympia) verder. Hiertegenover stond de komst van onder andere Oscar Wilffert (Noordwijk), Jesper de Vré (Noordwijk), Virgil Deen (Ajax-amateurs), Terence Groothusen (Sportlust’46), Jonathan Richard (ODIN’59) en Youssef Blel (Olympia).



Stand van zaken
Met drie punten uit acht duels is ADO’20 momenteel de rode lantaarndrager van de Tweede Divisie. De Heemskerkers wonnen knap op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam (2-1), maar verloren van Katwijk (0-1), AFC (0-3), Koninklijke HFC (0-1), Barendrecht (1-5), Spakenburg (1-6), Rijnsburgse Boys (0-5) en Scheveningen (0-3). Op Houtrust waren beide ploegen gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd behoorlijk gewaagd aan elkaar, maar de thuisploeg was een stuk effectiever. Uiteindelijk moesten de Heemskerkers in de laatste twintig minuten capituleren.
Quick Boys hield een punt over aan de eerste dorpsderby van het seizoen. In een meer spannende dan goede wedstrijd hadden de oranjehemden voor de pauze het betere van het spel. Vlak na de doelwisseling kwamen zij dan ook op voorsprong toen Sietse Brandsma een voorzet van Matthijs Hardijk tot doelpunt wist te promoveren. Het was het startsein voor Quick Boys om de schroom van zich af te gooien. Het resulteerde in een groot aantal dreigende momenten voor het doel van keeper Stan van Bladeren. De gelijkmaker hing in de lucht, ook omdat Katwijk zich eigenlijk geen raad wist met de ruimte die de blauwwitte defensie moest prijsgeven. Uiteindelijk viel de treffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Een afgeslagen hoekschop werd uiteindelijk door invaller Luuk Admiraal met enig fortuin binnen gewerkt, waarna Nieuw Zuid ontplofte. Het punt werd gevierd als een overwinning, voor de derde achtereenvolgende keer bleef Quick Boys ongeslagen in de clash met de buurman.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 12,50. De bus vertrekt om 13:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Kaartverkoop
Om grote drukte bij de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen, wordt door ADO’20 aangeraden om de toegangskaarten online aan te schaffen. Klik HIER om de tickets voor deze wedstrijd te kopen.



Rondje langs de velden
Op de tiende speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys
ACV – Jong Almere City FC
Excelsior Maassluis – GVVV
Barendrecht – Jong Sparta Rotterdam
HHC Hardenberg – RKAV Volendam
AFC – Scheveningen
Katwijk – Noordwijk
De Treffers – Spakenburg

Foto’s: Pro Shots