Kennismaken met Anwar Bensabouh

Aan het begin van deze week heeft de club de komst van Anwar Bensabouh wereldkundig gemaakt. De middenvelder zet zijn handtekening onder een eenjarig contract met een optie voor een tweede seizoen. De Amsterdammer traint sinds enkele weken mee met de blauw-witten en maakt tot nu toe een heel goede indruk op de technische staf. Even kennismaken met de 25-jarige Bensabouh die zeer gemotiveerd is om op Nieuw Zuid zijn carrière een boost te geven.

Van harte welkom bij Quick Boys, Anwar! Kun je vertellen hoe deze samenwerking is ontstaan?
,,Vorige maand ben ik in contact gekomen met Gert Pluimgraaff. Na intern overleg tussen hem en de trainer ben ik uitgenodigd voor een trainingsstage. Zodoende heb ik de kans kunnen krijgen om kennis te maken met de club en de groep en Quick Boys met mij. Het is van beide kanten uitstekend bevallen. Ik ben dan ook erg blij dat ik hier ben.”
  

Je loopt nu drie weken rond op Nieuw Zuid. Wat is jouw indruk van de club tot nu toe?
,,Quick Boys is een heel mooie club met een zeer grote achterban, zoals iedereen afgelopen zaterdag heeft kunnen zien. Alles rondom het eerste elftal is heel goed geregeld. De voornaamste reden waarom ik voor Quick Boys heb gekozen, is dat hier om de prijzen gespeeld wordt. Na de derde plaats van vorig seizoen wil men doorpakken. De ambities van de club spreken mij erg aan. Ik heb positieve verhalen gehoord van Toer Bouwman, die ik nog ken van school, en andere spelers die hier in het verleden gespeeld hebben.”

Welke rol ziet trainer Thomas Duivenvoorden voor jou weggelegd binnen het team?
,,Mijn timing blijkt goed te zijn, want de spoeling op het middenveld is mede door blessures dun. De trainer vindt dat ik van waarde kan zijn bij het vertalen van zijn spelopvatting op het veld. De club ziet in mij een speler die met mijn ervaring een belangrijke rol kan vervullen binnen de groep. De manier van spelen past bij mij: durven te voetballen, altijd de voetballende oplossing zoeken. Op basis van de trainingen kan ik de conclusie trekken dat er een match is. Ik ben ervan overtuigd dat we er met z’n allen een heel mooi seizoen van kunnen maken.”

Op de trainingen maak je een fitte indruk. Afgelopen dinsdag heb je een helft meegedaan met de reserves in het gewonnen oefenduel met Rijnsburgse Boys (3-1). Wanneer ga jij jouw officiële debuut maken?
,,Wat mij betreft aanstaande zaterdag al, haha! Ik voel me goed. Ik heb hier en daar nog wel wat stappen te maken omdat ik in de afgelopen periode onregelmatig heb getraind vanwege mislukte transfers. Met de staf gaan we het plan bespreken voor de komende tijd. Maar ik wil altijd ready zijn en zal zorgen dat ik er helemaal klaar voor ben.”

Je hebt jouw openhartige verhaal over jouw buitenlandse avontuur op jouw LinkedIn-pagina gedeeld. Het moet niet makkelijk zijn geweest.
,,Het was een heel moeizaam jaar. Telkens wanneer ik dacht dat er een doorbraak was, ging het toch mis en was ik weer terug bij af. Maar ik heb er ook van geleerd en ben mentaal sterker geworden. Ik ben een voetballiefhebber en kan niet zonder het spelletje. Mede aangemoedigd door mijn vrouw en familie heb ik de energie gevonden om weer lekker aan de slag te gaan. Uiteindelijk ben ik Quick Boys zeer dankbaar met de kans die zij mij willen geven. De club wil mij helpen en mijn carrière een boost geven om terug te kunnen keren in het profvoetbal. Dat motiveert mij ook om extra gas te geven.”

Van fulltime prof naar drie trainingen per week en een wedstrijd op zaterdag. Hoe ziet de rest van jouw week eruit?
,,Ik ben altijd heel erg gefocust geweest op voetbal, maar door mijn recente ervaringen in Qatar heb ik leren inzien dat ik ook verder moet kijken. Dat is iets positiefs. Voor wat betreft mijn maatschappelijke carrière zit ik nu in de oriëntatiefase. Ik probeer de komende tijd erachter te komen wat bij me past. Wellicht vind ik binnen de club de connectie die mij een zetje in de goede richting wil geven. Als een sponsor mij die kans geeft, dan sta ik daar zeker voor open.”

Afgelopen zaterdag heb je vanaf de tribune de Derby der Derby’s bekeken. Wat is jou het meest bijgebleven?
,,De ambiance was geweldig, maar het voetbal minder goed. Ik deelde de mening van de trainer en zag een ploeg die niet opgaaf en bleef strijden voor de gelijkmaker die in mijn ogen dan ook verdiend was. Normaalgesproken is Quick Boys heel dominant tijdens wedstrijden, nu heeft iedereen ook een andere kant van de ploeg kunnen zien. Als het niet loopt zoals gewenst, ligt plan B klaar en kunnen we daarmee een resultaat halen. Dat is zeker iets waarmee we verder kunnen. En hopelijk kan ik met mijn voetballende kwaliteiten een bijdrage leveren aan het proces.”