Winst Quick Boys na vlot rood op De Vlotter

De eerste helft in Heemskerk tegen ADO’20 was bijzonder matig van de kant van Quick Boys. Een argeloze bezoeker van sportpark De Vlotter had niet kunnen vermoeden dat dit een duel was tussen de hekkensluiter en de virtuele mede-koploper.

En dan was de thuisploeg ook nog eens binnen een kwartier al gereduceerd tot een tiental. Voormalig blauw-witte De Vré ging veel te hard en met hoog been het duel met Bouwman aan. De scheidsrechter twijfelde geen moment over de kleur van de kaart.

Voor dat moment hadden beide ploegen al een grote kans gekregen om de score te openen. Eerst kon een ADO’20 aanvaller vrij op het doel af, maar Van der Helm greep uitstekend in. Even later liet Zonneveld na om zijn oude club pijn te doen, door een grote kopkans te missen.

Eenmaal in overtal was Quick Boys duidelijk de baas op het veld. Toch wist het team nauwelijks een vuist te maken. Daarvoor was het spel veel te slordig en te traag. Na verloop van tijd kropen de gastheren zelfs uit hun schulp en kwamen regelmatig aan aanvallen toe.

Het enige wapenfeit dat de ploeg van trainer Duivenvoorden voor rust nog kon bijschrijven, was een kopbal van Priljc die van de lijn werd gehaald. Beide ploegen gingen dus aan de thee met de brilstand op het scorebord. Er is ongetwijfeld het nodige besproken in de kleedkamer. In ieder geval ging een wissel bij de blauw-witten gepaard met enkele positiewijzigingen.

Feit is dat het duel in de tweede helft vanaf de aftrap een heel ander gezicht kreeg. Het tempo werd door Quick Boys flink opgeschroefd, de bal ging makkelijker van voet naar voet en er kwamen meer vloeiende combinaties. Het spel werd gedicteerd door de Katwijkers, wat ook leidde tot kansen.

ADO’20 kreeg nauwelijks een mogelijkheid om nog over de middellijn te komen en had al snel door dat een gelijkspel deze middag het maximaal haalbare zou worden, zeker met een man minder. Ondanks het compacte verdedigen, liet de 0-1 maar een paar minuten op zich wachten. Een heel scherp genomen corner van Brouwer ging gevaarlijk richting doel. Invaller Hamann hoefde er alleen nog z’n hoofd tegenaan te krijgen om de bal in de touwen te laten eindigen.

In het spel van de thuisploeg veranderde hierna weinig. Ze hielden vast aan hun goed georganiseerde defensie, met weinig intentie om nog naar voren te komen. De gasten bleven geduldig opbouwen en probeerden vervolgens via tempoversnellingen gevaarlijk te worden. Dat werd een kwartier na de eerste goal beloond met een tweede treffer. Opnieuw was Brouwer de aangever en nu wist Zonneveld wel te scoren tegen ‘zijn’ ADO’20: 0-2.

Hierdoor kwam de focus bij de gastheren helemaal te liggen op beperken van de schade. Quick Boys kreeg genoeg gelegenheid om aan het doelsaldo te werken, maar de bal wilde er niet meer in. De grootste kans kwam een kwartier voor tijd, toen Meerstadt een mooie combinatie met Zonneveld leek af te ronden maar op de paal schoot.

Het is een overwinning geworden die zeker niet zo vanzelfsprekend was als menig voetbalkenner vooraf had ingeschat. Maar de manier waarop de ploeg van Thomas Duivenvoorden zich in het tweede bedrijf presenteerde, laat zien dat er voetballend echt nog wel meer inzit. En dat zal ook moeten, want zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AFC op het programma.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

0-1 52. Hamann

0-2 67. Zonneveld

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
3. Ivailo Staal
7. Nick Broekhuizen
8. Jesse Reinders
11. Ravelino Junte
12 Toer Bouwman
17. Luuk Admiraal
19. Milan Zonneveld
24. Jason Meerstadt
25. Luka Prljic
27. Patrick Brouwer

Opstelling ADO’20:

(k) Deen
Hirasingh
Carbaat
Blel
Glim
De Vré
Helder
Richard
Prijor
Kroon ©
George

Wisselspelers Quick Boys

23. (k) Lars Jansen
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
10. Levi van Duijn
14. Neville Ogidi Nwankwo
20. Marcus Scholten
21. Lukas Hamann

Wissels Quick Boys (in):

46. 🟢 Lukas Hamann

63. 🟢 Nigel Ogidi Nwankwo

63. 🟢 Levi van Duijn

70. 🟢 Chima Bosman

81. 🟢 Jan-Willem Kamp

(uit):

46. 🔴 Toer Bouwman

63. 🔴 Luuk Admiraal

63. 🔴 Ravelino Junte

70. 🔴 Ivailo Staal

81. 🔴 Jason Meerstadt