Op zaterdag 19 oktober kwam Jong MVV op bezoek op sportpark Nieuw-Zuid voor een cruciale wedstrijd tegen Jong Quick Boys. De eerdere ontmoeting in Maastricht werd door de blauw-witten gewonnen, en na de bittere late nederlaag van vorige week was het team vastberaden om nu een goed resultaat neer te zetten. Gezien de stand op de ranglijst, met beide ploegen op zes punten, was de strijd om lijfsbehoud in de 3e divisie voelbaar.

De wedstrijd begon 45 minuten later dan gepland, met de aftrap om 15:15. Helaas verliep de start voor Jong Quick Boys niet zoals gehoopt. Al na 4 minuten profiteerde Jong MVV van balverlies op eigen helft, waardoor de bezoekers de score openden (0-1). Dit vroeg om een snelle achtervolging, en Jong Quick Boys begon kansen te creëren. Ondanks diverse goede mogelijkheden wist de Limburgse keeper zijn ploeg meerdere malen te redden, waardoor de gelijkmaker uitbleef.

Na 25 minuten was daar toch de verdiende gelijkmaker. Timo Pont bracht de bal gevaarlijk voor het doel, waar Kai Oudshoorn bij de tweede paal klaarstond om de bal binnen te tikken (1-1). Jong Quick Boys bleef de bovenliggende partij, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft bleef het een spannende en vermakelijke wedstrijd. Na 65 minuten sloeg Jong MVV opnieuw toe met een van hun schaarse aanvallen. Een voorzet werd bij de tweede paal binnengetikt, waardoor Jong Quick Boys weer tegen een achterstand aankeek (1-2). Toch lieten de blauw-witten zich niet uit het veld slaan en reageerden snel. Slechts vier minuten later, in de 69e minuut, schoot Hadi Erol beheerst vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek, onhoudbaar voor de keeper (2-2).

De wedstrijd kende een spannende slotfase, waarin het spel op en neer golfde. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd leek het erop dat Jong Quick Boys de winst zou binnenhalen. Wederom was het Kai Oudshoorn die met een kopbal in de bovenhoek het winnende doelpunt maakte (3-2). Een late maar o zo belangrijke treffer voor de blauw-witten!

Met deze overwinning pakt Jong Quick Boys drie cruciale punten en doet het goede zaken om boven de degradatiestreep te blijven. Volgende week is het team vrij, waarna ze zich kunnen opladen voor de volgende uitwedstrijd tegen Jong Telstar op zaterdag 3 november.