Gemeente presenteert project “Rotonde Zuid” in clubgebouw Quick Boys

Verslag van de plannen van de gemeente Katwijk mbt de herinrichting van o.a. parkeerfaciliteiten op de Laan van Nieuw Zuid
Dinsdagavond 22 september j.l. heeft de gemeente Katwijk in het clubgebouw voor de bewoners het ontwerpplan “Rotonde Zuid” gepresenteerd. Het plan betreft de herinrichting van de Seinpoststraat, Drieplassenweg, Laan van Nieuw Zuid, Sportlaan en de aanleg van een rotonde op het kruispunt Parklaan – Drieplassenweg.

Naast ongeveer 60 bewoners waren een 2-tal wethouders, de projectleider, een landschapsarchitect en enkele ambtenaren aanwezig. Vorig najaar is een eerste overleg geweest waarin de bewoners hun wensen en vragen hebben genoemd. In dit ontwerpplan is hiermee zoveel als mogelijk rekening gehouden.

Middels een visuele presentatie zijn de hiervoor genoemde deelgebieden uitgebreid voor het voetlicht gebracht. De herinrichting betreft o.a. het vernieuwen van de bestrating, de aanleg van fiets- en wandelstroken/paden, verhoogde oversteekplaatsen, het ondergronds vervangen / vernieuwen van de riolering en de nutsvoorzieningen, het creëeren van 30 kilometer zones, het aanpassen van de rijrichtingen, het optimaliseren van het aantal autoparkeerplaatsen, het vernieuwen van de verlichting en niet te vergeten het herinrichten van het openbaar groen. Een totaalplan dat de komende jaren fasegewijs zal worden uitgevoerd. Voor K.v.v. Quick Boys is met name de reconstructie van de Laan van Nieuw Zuid en Sportlaan van belang. Zo wordt de parkeerplaats aan de Laan van Nieuw Zuid gereconstrueerd, er komen een groot aantal extra fietsstalplaatsen en het openbaar groen wordt vernieuwd. Het aantal parkeerplaatsen aan de Sportlaan wordt met ongeveer 70 plaatsen uitgebreid, waarbij het niet meer is toegestaan om vrachtauto’s te parkeren. Ook de groenstrook wordt de komende jaren onder handen genomen. Bij de uitvoering van de plannen wordt uitermate rekening gehouden met de bereikbaarheid van sportpark Nieuw Zuid, met name voor de wedstrijden op zaterdag.

Door de aanwezige bewoners worden een aantal vragen gesteld die vooral ingaan op de autoparkeerplaatsen, verkeersveiligheid en het behoud cq. herinrichting van het openbaar groen. De conclusie wordt getrokken dat er waardering is bij de aanwezigen voor het gepresenteerde ontwerpplan. De wijk krijgt de komende jaren wel te maken met de nodige “wegwerkzaamheden” maar het uiteindelijke resultaat wordt een fraai ingerichte wijk. Zoals de planning nu is zal direct na de jaarwisseling worden begonnen met de eerste fase van de reconstructie. Dit betreft de herinrichting van de Drieplassenweg en de Seinpoststraat. Ook wordt een deel van de riolering van de Sportlaan vervangen en uitgebreid.

Zodra de plannen definitief zijn, zal via de diverse media aandacht gegeven worden over de fasering, afsluitingen en omleidingen.

Geef een antwoord