Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 03-10-09

Zaterdag 3 oktober werd het programma van de 5e wedstrijddag van de landenteams gespeeld.
Vorige week zaterdag zulk mooi weer. Nu ging het elk uur een beetje harder waaien. Gelukkig is er niemand weggewaaid en werd er ondanks de harde wind met veel plezier gevoetbald door onze toppers. Lees verder voor meer detail.

7 tegen 7 competitie
Portugal en Engeland beten de spits af. De Engelsen voetbalde goed tegen de titelkandidaat. Deden dat eerst windje mee waardoor het een 2-2 ruststand werd. Na rust maakt Portugal met de wind in de rug korte metten met eilandbewoners en brachten de eindstand op 9-2. Voor Engeland scoorde Jaco van der Plas. Voor Portugal scoorde Diederick van Duijn (4x), Jouke Vlieland (2x), Luuk van Kruistum, Daniel Shaawi en Ali Al Abou.
België moest het opnemen tegen Denemarken. De Belgen hadden eerst windje mee. Profiteerde daar volop van, maar ook Denemarken liet van zich spreken. Het resultaat was een 6-4 ruststand in het voordeel van België. Voor de Belgen scoorde Robin Ouwehand (4x), Daniel van der Plas (1x) en Rian de Keijzer. De tweede helft was het showtime voor Bart Kuijt (man of the Day). Hij had in de eerste helft alle de doelpunten gescoord voor de Denen. Deed dat de tweede helft ook. De Belgen hadden er geen kracht meer voor en konden niet meer tot scoren komen. Eindstand 8-4 voor Denemarken.
Spanje nam het op tegen de Ierse furie . De Ieren, onder leiding van Geert van der Bent hadden grootste plannen. Het werd de Spanjaarden direct lastig gemaakt. Spanje probeerde het wel maar kon maar 1 keer scoren door een goal van Lars van der Plas. Scoren is voor de Spanjaarden een probleem. Het team bevat echter meerdere doelpuntenmakers (zie topscorerslijst 4×4 van vorig jaar). Het komt scorend vermogen komt er dus nog niet uit. Bij de Ieren waren het Geert van der Bent(2x), Sander van Duijn en Owen Klinkenberg die scoorde.
Portugal blijft koploper. Ierland staat nu tweede, België staat derde.

4 tegen 4 competitie
Allereerst de kraker tussen de beide koplopers. Wales en Zweden maakte er een waar gevecht van met hoogstaand voetbal en een spannend score verloop. Uiteindelijk werd het een 5-3 overwinning voor Wales. Met Jelle de Vries (2x), Isabelle Hoekstra (2x) en Stijn van Duijn als doelpuntenmakers voor Wales. Voor Zweden scoorde Marijn van der Plas, Kai Oudshoorn en Rian Meijvogel. Even was er schrik tijdens de wedstrijd toen Jelle de Vries met zijn hoofd tegen het doel aan viel. Gelukkig viel de schade mee. Na goed verzorgd te zijn door EHBO-ster Elly Guijt, kon Jelle gewoon weer door voetballen.
Frankrijk won van Griekenland met 3-2. De Grieken waren dit keer versterkt met Geert van der Bent (scoorde 2x) van Ierland. Dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Maar ondanks dat, wonnen de Fransozen met goals van Bas de Vink, Jaylen Hoogkamer en Willem Hoek. Niels Ouwehand was gelukkig ook weer van de partij bij de Fransen na afwezigheid door een hersenschudding.
De Italianen moesten het opnemen tegen Finland. Zolang Kees Zwanenburg van Italië in vorm is, wordt het voor iedereen lastig om van de Azuri’s te winnen. Dat gold zaterdag ook voor de Finnen, ondanks een 3-2 voorsprong voor Finland in de rust. Kees scoorde weer 5x. Bas Kuijt (3x) en Thijmen van Leeuwen (2x) scoorde ook voor Italië. De Finnen hadden in Rick Berkheij de beste man. Hij scoorde 3x. Luuk van der Meij maakte ook een goal waardoor het een 10-4 eindstand werd met Italië als winnaar.
Oostenrijk weet ook weer wat winnen is. Het moest aantreden tegen Nederland. De Nederlanders zonder Wesley van Dijk (twee polsen gebroken) konden de berggeiten van Oostenrijk geen pijn doen. Het lukte niet om Tim van Duijvenvoorde van het scoren af te houden. Tim scoorde 9x!. Levi van Tricht(2x) en Alfonso Salido scoorde ook voor Oostenrijk. Marc van der Niet scoorde als enige voor Nederland 2 goals.
Wales staat nu alleen aan kop. Zweden en Italië volgen op 3 punten.

Zie in de bijlage hieronder de uitslagen, standen en topscorerslijsten.