Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 10-10-09

Het werd een dag met de voorbeslissingen. Bij de 7×7 competitie weten we nu wie de drie titelkandidaten zijn. Bij de 4×4 weten we nu al wie de finale ronde gaan spelen.
Meer….

7 tegen 7 competitie
Rode lantaarndrager Spanje speelde een puike partij tegen het hoog geplaatste België. Even leek het erop dat de Belgen hun derde verlies partij gingen lijden. Het is echter een team met veerkracht. Zodoende werd het uiteindelijk 3-2 voor België door goals van Robin Ouwehand, Daniel van der Plas en Jesse van Beelen. Voor Spanje scoorde Lars van der Plas en Collin Schaap. Een compliment aan keeper Luuk de Gier. Hij hield Spanje goed in de wedstrijd door enkele prima reddingen.
Denemarken moest zaterdag winnen om nog kans te maken op de najaarstitel. Het werd een spannende wedstrijd. Jarno van Duijvenvoorde en Bart Kuijt scoorde voor de Denen. Echter Portugal heeft in Diederick van Duijn een nieuwe doelpuntenmaker gevonden. Zijn twee goals, samen met het doelpunt van Jouke Vlieland, was voldoende om de Denen te verslaan. Eindstand 3-2.
Als laatste wedstrijd de Clash tussen de twee landen uit het Groot Koninkrijk. Engeland weer eens compleet met Jesse Jonker, deed het zeker niet slecht. De hardwerkende Niels de Haas kreeg loon naar werken en scoorde een lucky goal. Maar de Ieren hebben Geert van der Bent in een bloedvorm. Hij scoorde vandaag de meeste goals en werd de Man of the Match. De vierde goal voor Ierland werd gemaakt door Sander van Duijn. Aan engelse kant scoorde Jesse Jonker ook nog twee keer en werd het dus een eindstand van 4-3 in het voordeel van Ierland.
Portugal blijft koploper. Samen met Ierland en België gaan zij uitmaken wie de najaarskampioen wordt.

4 tegen 4 competitie
De twee ploegen met de laagste klassering kwamen elkaar tegen. Omdat de personele bezetting van Griekenland nogal beperkt bleek, mocht Geert van der Bent opnieuw als gastspeler optreden. Het totaal aan spelers kwam daardoor op 3. Finland mocht met 5 spelers aan de wedstrijd beginnen. Geert had een groot aandeel in de overwinning. Het werd 6-2. Robin Maat scoorde 2x voor de Grieken. Rick Berkheij deed dat voor de Finnen.
Wales moest de koppositie verdedigen tegen het altijd lastige Nederland. Daar wordt nog steeds Wesley van Dijk gemist. Gastspeler Thijmen van Leeuwen (Ita) kon het verschil niet compenseren en dus werd het een regelmatige overwinning voor de Welshmen (and woman). Luuk van Duijvenbode, Jelle de Vries en Isabelle Hoekstra scoorde elk twee keer, Stijn van Duijn scoorde 1x. Een eigen doelpunt van Nederland maakte het totaal voor Wales op 8. Voor Nederland kwam alleen Sem Zuijderduijn tot scoren. Waarschijnlijk heeft Sem het record van snelste doelpunt gescoord ooit in handen. Hij scoorde namelijk binnen 4 seconden.
Oostenrijk moest het opnemen tegen Italië. Het Italië van de nummer 1 op de topscorerslijst, Kees Zwanenburg. Ook vandaag liet Kees weer zien dat het scoren zijn hobby is. De teller bleef echter steken op 3. Aan Oostenrijkse zijde werd hier goed gebruik van gemaakt. Ook hier een speler die drie keer scoorde. En dat was Mees van Tol. Samen met de goal van Tim van Duijvenvoorde leverde deze goals Oostenrijk drie punten op.
Zweden en Frankrijk waren beide compleet en dus werd het een 5 tegen 5 gevecht. Daar hebben de Zweden toch net iets meer Franse kaas van gegeten dan de Fransen. De Zweedse Vikingen waren weer goed op dreef en scoorde er flink op los. Twee doelpunten werden gemaakt door Kai Oudshoorn, Martijn Lange en Rian Meijvogel. De overige vier werden gemaakt door Man of the Day, Marijn van der Plas. De Fransen troffen doel door goals van Jaylen Hoogkamer, Pieter en Willem Hoek. Een 10-3 eindstand als gevolg.
Wales, Zweden, Italië en Oostenrijk gaan in de kampioenscompetitie spelen om te bepalen wie de najaarskampioen wordt.

Zie onderaan in de bijlage de uitslagen, standen en topscorerslijsten.

LET OP    LET OP    LET OP:

Zaterdag 17 oktober is er geen wedstrijdprogramma
Woensdag 21 oktober is er geen trainen
Zaterdag 24 oktober spelen we de 7e ronde van het najaarsprogramma

Geef een antwoord