Quick Boys MA1 wint Valken ’68 Snerttoernooi in De Terp

De meisjes sluiten het jaar 2009 af met een mooie prestatie in Valkenburg
Quick Boys heeft afgelopen dinsdag met een grote selectie MA1 speelsters meegedaan aan een zaalvoetbaltoernooi in De Terp. De organisatie was in handen van Valken ’68. Deelnemende teams waren Valken ’68 1 en 2, VVSB, Katwijk, Rijnvogels en Quick Boys. Er werd gestreden om de Snertcup.

De eerste wedstrijd was tegen Valken ’68 team 1. Een veel sterker Quick Boys tikte door de bal een keer te raken dit team van het veld. De einduitslag was 5-0 in het voordeel van onze meiden, en dat in 12,5 minuut.

De tweede wedstrijd was tegen Katwijk. We hadden een paar weken geleden nog op het veld tegenover elkaar gestaan, dus we wisten dat deze meiden zeer fel op de bal waren. Het werd dus ook een lastige wedstrijd voor de Quick Boys-meiden. Toch ging ook deze wedstrijd in de pocket en wel met 3-0.

De derde wedstrijd moesten we tegen het 2e team van Valken ’68. Deze meiden hadden geleerd van de eerste wedstrijd welke wij tegen team 1 hadden gespeeld. We kwamen wat moeizaam op gang en het doel was werd door ons niet echt gevonden. De teleurstelling was dan ook duidelijk toen na het laatste fluitsignaal de uitslag van deze wedstrijd gelijk was aan de beginstand, namelijk 0-0.

De vierde wedstrijd was tegen een competitietegenstander, VVSB uit Noordwijkerhout. Een gelijk opgaande strijd zoals op het veld ook altijd het geval is. Tot 3-3 gaat de strijd gelijk op en in de laatste minuten van de wedstrijd weten wij, zij het met wat hulp van de tegenstander, nog twee keer te scoren: 5-3.

Dan de laatste wedstrijd was tegen concurrent FC Rijnvogels. Altijd een beladen wedstrijd. Uitgangspositie voor aanvang: FC Rijnvogels alles gewonnen, dus twaalf punten, en Quick Boys drie keer gewonnen en één keer gelijk dus tien punten. De winnaar zou dus de bokaal mee naar huis nemen. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspint zich een ware titanenstrijd. Na een minuut of vijf openen wij de score, een zeer fraaie treffer, waar de keepster van FC Rijnvogels het nakijken heeft. Toch weten de Kooltuinbewoners langszij te komen. Met een verdwaald schot belandt de bal in ons doel en kunnen we opnieuw beginnen. Maar wij geven niet op en zetten alles op alles. Met een zeer fraaie treffer na een evenzo mooie solo verdwijnt de bal wederom achter de FC Rijnvogels-goalie in het doel. Deze stand weten we vast te houden en zo kunnen wij ons opmaken voor het ophalen van de beker.

Een  zeer mooi einde van het jaar 2009. Op naar 2010 waarin we deze prestatie zullen continueren.

Klik hier voor foto’s van het Snerttoernooi.  

Geef een antwoord