Quick Boys A1 lijdt terechte nederlaag bij Roda JC A1

De talentvolle blauwwitten vertrokken zonder punten uit Limburg
De eerste uitwedstrijd van het jaar speelde Quick Boys A1 in het verre Kerkrade tegen Roda JC A1. Nadat er vorige week onnodig werd verloren van Excelsior Rotterdam (1-2), wilde Quick Boys A1 zo goed mogelijk tegenstand bieden tegen Roda, wat misschien wel drie punten kon gaan opleveren.

Om 15:00 uur werd er afgetrapt op kunstgras. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Het was wel Roda dat gevaarlijker was, maar grote kansen kregen ze niet. Quick Boys had veel problemen om de bal in de ploeg te houden, omdat Roda JC al vroeg de opbouw verstoorde. Hierdoor moesten de blauwwitten de lange bal hanteren. In de achtste minuut werd het eerste doelpunt gescoord. Roda JC maakte 1-0 door middel van een mooi afstandschot. Vervolgens was het Roda JC die het spel bepaalde. In de achtendertigste minuut kwam de bal met een beetje geluk voor de voeten van een Roda JC-speler die vervolgens simpel voor de 2-0 kon aantekenen.

Na rust kwam Quick Boys beter in de wedstrijd. Het resulteerde in kleine kansen, maar echt grote mogelijkheden kwamen er niet. In de achtenvijftigste minuut liep Roda JC verder uit naar 3-0 doordat een speler van de thuisclub een vrije trap binnen kon koppen. Quick Boys kwam niet meer verder dan een paar corners. Roda JC controleerde de wedstrijd en creëerde nog meer kansen. In de slotfase maakte zij er nog 4-0 van door middel van wederom een afstandschot.

Roda JC liet deze wedstrijd zien hoe voetbal gespeeld moet worden. Aankomende zaterdag om 15.00 uur speelt Quick Boys A1 thuis tegen Ajax A2. Dit team staat na twee competitieronden ook nog op nul punten. Het zal wederom een moeilijke wedstrijd worden voor Quick Boys A1, Ajax A2 staat namelijk bekend als een goed voetballend elftal. Opvallend genoeg hebben de Amsterdammers echter de twee voorgaande wedstrijden verloren. Tot ziens op zaterdag 11 september a.s. om 15:00 uur op sportpark Nieuw Zuid.