Bestuursvergadering van 8 september jl.

Een kort verslag over de besproken onderwerpen zoals het beleidsplan, financien en communicatie
Op de secretaris na (vakantie) zijn alle bestuurlijke disciplines aanwezig.
Als gebruikelijk een uitgebreide agenda waarin de lopende zaken kort worden besproken en waar nodig bestuurlijk worden bijgesteld en/of geaccordeerd. De mededeling wordt gedaan dat voor een nieuwe energie-aanbieder wordt gekozen die een interessante aanbieding heeft gedaan. Complimenten voor de Supportersvereniging en de wijze waarop ze ook dit jaar weer hebben zorg gedragen voor de wederom fraaie presentatiegids genaamd "Wie de jeugd heeft…".

De opstart van het beleidsplan “Eensgezind Vooruit” wordt besproken en voor de verschillende deelonderwerpen als Financiële-, Commerciële- en Voetbal Zaken en Veiligheid & Supporters worden coördinatoren benoemd. Voor het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Verenigen dient nog een coördinator aangesteld te worden. Ook worden de gestelde aanbevelingen grotendeels overgenomen. Het één en ander, inclusief vervolg, zal in de najaarsledenvergadering aan de leden worden gecommuniceerd.
Er wordt een toelichting gegeven vanuit de Stuurgroep Evenementen, terugblikkend op 2010 en vooruitkijkend naar 2011. De afspraak wordt gemaakt dat alle activiteiten / evenementen, welke op sportpark Nieuw Zuid worden gehouden, in samenspel met de Stuurgroep worden georganiseerd.

Door de penningmeester wordt een eerste positieve indicatie gegeven betreffende de financiële jaarcijfers over het afgelopen boekjaar 2009-2010. Belangrijk is en blijft dat we financieel gedegen op de ingeslagen weg door moeten gaan. Geleid door een aanbeveling uit het beleidsplan wordt een financiële commissie ingesteld bestaande uit de heren Jaco Heeringa, Nico v.d. Haak en Mikel de Jong.

Mogelijk dat door de gemeente Katwijk gekozen zal worden voor het instellen van een zogenaamd Ondernemingsfonds. De vereniging staat hier niet onwelwillend tegenover mits er goede afspraken gemaakt worden betreffende de besteding van de extra OZB opslag.
Op korte termijn zal er informatie beschikbaar komen betreffende deelname aan de Sponsor Bingo Loterij door leden van Quick Boys. De revenuen voor de vereniging kunnen aanzienlijk zijn; per deelnemer/lot kan de vereniging jaarlijks een bedrag van minimaal 50 euro tegemoet zien.

De Stichting KOK (naschoolse opvang) zal vanaf februari 2011 worden gehuisvest in het clubgebouw. In de periode tot aan de start zal er dubbel glas worden aangebracht in de voorkantine en ook zal de vloer worden vernieuwd. De Stichting zal voor het vervoer gebruik gaan maken van de Quick Boys busjes en het F-veldje in de vrije uurtjes beschikbaar worden gesteld. Het mag duidelijk zijn dat dit alles contractueel (5-jarig huurcontract) wordt vastgelegd.
Wat betreft verbouwing(en) de opmerking dat er opdracht is gegeven om een nieuwe ingang voor het jeugdhonk te creëren. Achter de schermen is overigens een werkgroep gestart met een onderzoek welke mogelijkheden er zijn om het clubgebouw te faceliften.
Januari 2011 zal, in opdracht van de gemeente Katwijk, worden gestart met de renovatie van de Laan van Nieuw Zuid. In dit plan zullen o.a. de bestaande parkeerplaatsen en de fietsenstalling van sportpark Nieuw Zuid een geheel andere opzet krijgen.
Een vriendelijke doch dringende oproep aan een ieder om erop te letten dat het papier in de container blijft. Met regelmaat wordt bemerkt dat de jeugd grote stukken karton meeneemt en dit elders in duin en in de wijk als “oud papier achterlaat!
Het bestuur geeft haar goedkeuring aan een samen te stellen werkgroep Quick Boys Square & Kids Corner. De werkgroep zal een plan ontwikkelen om het asfaltplein te vernieuwen en tevens zal worden onderzocht om een zogenaamde Kids Corner (sta-tribune, nabij de Trap) te realiseren.

Dinsdag 19 oktober wordt een Dirk Kuijt Techniekdag gehouden en ook de Grote Clubactie is aanstaande. Vanaf eind september wordt een (melk & puur) chocoladeletter-actie (Fair Trade!) gehouden. Opbrengst voor QB is 1 euro per verkochte letter. Het een en ander wordt één dezer dagen gecommuniceerd.
Quick Boys is een door Calibris gecertificeerde opleidingsvereniging geworden en het resultaat hiervan is nu al te zien. Gedurende dit seizoen zijn verschillende CIOS studenten van het NOVA College betrokken bij de jeugdtrainingen. Het is goed om te noemen dat er dit seizoen voor alle jeugdteams begeleiding is (compliment voor die vrijwilligers die hieraan invulling geven).

In de Katwijkse Post zal dit seizoen veertienmaal een zogenaamde clubpagina verschijnen. Een initiatief dat in de nabije toekomst verder zal worden uitgebreid.
Er wordt een onderzoek gestart cq. draaiboek samengesteld om te komen tot een zogenaamde Webwinkel. Via deze winkel kunnen alle aan QB gerelateerde artikelen (waaronder merchandise en later voetbalkleding) gekocht worden.
Na de eerste nieuwsbrief nieuwe-stijl voor de Businessclub, zal binnenkort ook de digitale verenigings-nieuwsbrief verschijnen als follow-up van het eerder verschenen bewaarnummer van het Clubblad.
Gaarne attendeert de MultiMedia Commissie alle teams erop dat er volop mogelijkheden zijn om een teamsite te starten in de stijl van deze website. Belangrijk is wel dat deze sites actueel blijven opdat dit geen “slapende sites” worden. Verder wordt er gewerkt aan een “schermenplan”; de flatscreens in de verschillende ruimten dienen immers op zaterdag operationeel zijn en voorzien te worden van lezenswaardige info.

Dit najaar volgt de EHBO-groep de herhalingscursus, terwijl een 5-tal ordehandhavers de stewardcursus volgen opdat ook zij gecertificeerd worden. Er zijn een viertal extra portofoons aangeschaft en het scannen bij ingang Noord verloopt vanaf dit seizoen soepel; bij de ingang Zuid zal dit nog verbeterd moeten worden.
De vereniging zal ontheffing vragen bij Dienst Justis opdat de stewardgroep ook de beveiliging mag uitvoeren m.b.t. door Quick Boys georganiseerde activiteiten op sportpark Nieuw Zuid.
Aan de gemeente Katwijk zal het verzoek worden gedaan om de vergunningsmogelijkheden tot het houden van (voetbal)activiteiten enigszins te verruimen.

Wim Hoek is benoemd als manager Medische Zaken. Met betrekking tot dit onderwerp is/wordt een nota Medische Zaken samengesteld. In deze nota wordt medische zaken m.b.t. Voetbal en Veiligheid vastgelegd.
Vrijwel alle contracten met de selectiespelers zijn getekend. Op korte termijn worden alle gemaakte afspraken met de trainers e.a. contractueel vastgelegd. Een hele klus om dit jaarlijks up to date af te ronden.
Er is een zeer compleet draaiboek geschreven betreffende Clubhuiszaken; een uitgebreid document waarin alle in & outs rondom de werkzaamheden, regels, organisatie, etc. van het clubhuis zijn vastgelegd.

Om precies 22.30 uur wordt de vergadering door onze grieperige voorzitter afgesloten. Zowel sportief als bestuurlijk zijn we het seizoen 2010-2011 begonnen. “Eensgezind Vooruit” is het motto en heeft u vragen, schroom niet deze aan het bestuur voor te leggen. Liever tien duidelijke vragen op de bestuurstafel dan één onduidelijke vraag aan de bar!

Geef een antwoord