Landenteams-nieuwsbrief nr 3, 18 september

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Zaterdag 18 september, de zomer raakt verder en verder weg en op het voetbalveld wordt het dus ook een beetje frisser. Gelukkig bleef het ook vandaag weer droog en onder een half bewolkte hemel werd weer gestreden om elke (kunst)grasspriet.

Eerste wedstrijd van deze dag was koploper België tegen Ierland. Ierland begreep dat het hier om een 6-puntenwedstrijd ging en dat België bij verlies uit het zicht verdwenen was. Belgisch topscorer Ibrahim scoorde twee keer, Jeroen (2x) en Marc stelden daar 3 Ierse goals tegenover. Derhalve een 2-3 uitslag, wat betekent dat beide teams nu in punten gelijk staan en koploper zijn.

Bij Denemarken- Engeland bleken doelpunten duur. Beide ploegen zaten elkaar vol op de huid en wilden duidelijk niet voor elkaar onder doen. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet met een 1-1 einduitslag. Doelpuntenmakers Mees van Tol en Pieter Hoek zorgden dat beide ploegen een punt aan deze wedstrijd over hielden.

Laatste 7 tegen 7 wedstrijd was het zuid-westelijke Europese onderonsje Portugal- Spanje. Spanje had een licht overwicht, weinig kansen, maar scoorde via Luuk toch 0-1. In de tweede helft meer kansen voor Spanje, maar door goed Portugees keeperswerk bleef de stand ongewijzigd. Portugal werd sterker en via een onhoudbare verwoestende uithaal van Wesley kwamen zij op 1-1. In de resterende tijd scoorde Jelle uiteindelijk toch nog de 1-2 voor Spanje.

Bij 4 tegen 4 werd de wedstrijd Finland- Wales een echte kraker. Over en weer kansen en doelpunten. Kort voor tijd dacht Luke Patrick van Wales met zijn derde treffer de winnende 2-3 te scoren. In de allerlaatste seconde maakte Bram van Duijn toch nog de 3-3. Het publiek op de banken, de begeleider (en vader van) door het dolle heen en beide ploegen een punt.

Zweden kon de dadendrang van Oostenrijk geen halt toe roepen. Zweden deed wat het kon, maar dat bleek niet genoeg tegen het scorende vermogen van Oostenrijk. Einduitslag 8-3. Mylan (4x), Max en Kees (beiden 2x) tekenden voor de Oostenrijkse goals. Erind, Cornee en Damian waren de Zweedse doelpuntenmakers.

Frankrijk zette de goede lijn van vorige week door, waar Nederland het slachtoffer van werd. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 9-3 overwinning. Mooiste goal kwam echter van de Nederlandse voet van Jarno: een vrije trap die van afstand over iedereen heen vloog en prachtig in de kruising belandde. Jan (6x), een gastspeler en een eigen doelpunt telden voor Frankrijk, Jarno scoorde alle drie de Nederlandse goals.

Italië had weinig te duchten van Griekenland. Via een 0-7 ruststand stopte de teller uiteindelijk bij 1-15. Griekenland stond regelmatig met z’n allen voor de bal, bij balverlies waren de snelle aanvallers van Italië dan niet meer in te halen. Jan redde de Griekse eer. Fedi (6x), Ravi (2x), Joris (1x) en Mike (6x) maakten dat Italië de koppositie op doelsaldo van Oostenrijk overnam.

Geef een antwoord