Quick Boys A1 behaalt eerste winstpunt bij VVV/Helmond Sport A1

De talentvolle blauwwitten hielden met tien spelers stand in het zuiden en hadden wellicht zelfs recht op meer
Quick Boys A1 speelde  een verre uitwedstrijd tegen het combinatieteam van VVV/Helmond Sport A1. Quick Boys A1 miste het centrale verdedigingsduo. Frank Guyt (schouderblessure) en Pascal van der Plas (enkelblessure) werden vervangen door Mike de Graaf en Hans van der Bent.

De wedstrijd begon goed voor Quick Boys A1.  Na een aantal eerdere doelpogingen was het raak voor Quick Boys A1, toen Thom de Vries knap binnenkopte na een mooie voorzet van Stefan van der Plas. Het werd een echte open wedstrijd waarbij beide teams kansen kregen. Nadat VVV/Helmond Sport A1 in korte tijd twee grote kansen liet liggen, wist Quick Boys A1 opnieuw te scoren. Uit een counter werd Max Oostenrijk de diepte in gestuurd en hij faalde één-op-één met de keeper niet waardoor Quick Boys A1 op een 0-2 voorsprong kwam.  Vlak voor de rust omspeelde een speler van de thuisploeg keeper Kevin Sip, die vervolgens een overtreding maakte. De scheidsrechter bestrafte dit met een rode kaart. Reservedoelman Robin Varkevisser kwam binnen de lijnen en Quick Boys A1 moest verder met tien man.  VVV/Helmond Sport A1 kreeg nog een makkelijk gegeven penalty voor rust, vanwege het feit dat Robin zonder opzet tegen een speler botste. Opmerkelijk was dat de bal al naast geschoten was en dus VVV/Helmond Sport A1 onterecht een penalty kreeg. De gastheren benutten dit buitenkansje echter wel waardoor de ruststand van 1-2 werd bereikt.

Na rust toonde Quick Boys A1 veerkracht met tien man en kreeg direct twee kansen om de score uit te bouwen. VVV/Helmond Sport A1 werd nauwelijks gevaarlijk, maar door een mooi schot in de het dak van het doel maakte zij toch de gelijmaker: 2-2. Quick Boys A1 bleef de gevaarlijkste ploeg en claimde nog een penalty. Thom de Vries werd na een solo in het zestienmetergebied  vol neergehaald, maar de scheidsrechter zag er niks in. De laatste grote kans voor Quick Boys A1 was van Danny, maar zijn inzet werd gered door de keeper. Een 2-2  eindstand betekende het eerste punt voor Quick Boys A1, maar na afloop waren er gemengde gevoelens.  Vijftig minuten met tien man gespeeld en dan niet verliezen is zeer knap, alleen achteraf had ook hier meer in kunnen zitten. Volgende week komt Alphense Boys A1 op bezoek. Deze ploeg heeft in vijf wedstrijden vijf punten gehaald en beschikt over een goede ploeg. Het goede spel van  de afgelopen wedstrijden geeft goede hoop voor Quick Boys A1. Om 15:00 uur zal er afgetrapt worden op Nieuw Zuid en Quick Boys A1 kan de steun goed gebruiken om de punten te pakken