Landenteams-nieuwsbrief nr 4, 25 september

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
We wisten het van tevoren, het mooie weer kon niet eeuwig aan blijven houden. Op zaterdag 25 september werd duidelijk dat we richting herfst gaan: veel wind en ook een flinke bui speelden de kleine voetballertjes parten. Maar er werd gespeeld, en hoe!

Als eersten betraden Denemarken en Spanje het veld. De Spanjaarden hadden in de eerste helft het windvoordeel en brachten de ruststand op 0-3. Kort na rust werd ook nog de 0-4 gescoord, maar vervolgens zette Denemarken vol de druk er op. Een onhoudbare pegel van Mike, hoog in de touwen, betekende de 1-4. Een stand die met kunst en vliegwerk en goed keeperswerk tot de laatste minuut op het bord bleef staan. Pas toen bezweek de Spaanse verdediging voor de tweede keer. Mike scoorde beide Deense doelpunten. Stijn (2x), Jelle en Sander tekenden voor de Spaanse goals.

In de tweede wedstrijd ging Portugal op zoek naar de eerste overwinning. Dit zou ten koste moeten gaan van Ierland. Portugal maakt het elke tegenstander erg lastig, maar winnen lukte tot nu toe steeds net niet. Helaas lukte het vandaag ook niet. Ierland heeft veel spelers die regelmatig een doelpunt maken en zij trokken uiteindelijk aan het langste eind: 4-1. Vailant scoorde voor Portugal. Marc, Jeroen (2x) en Jayson stelden de Ierse winst veilig.
 
Het slotakkoord bij de 7×7 was voor Engeland en België. Met de twee topscorers van dit moment in het veld mag je een hoge uitslag verwachten. Niets was minder waar, de teller bleef bij 2-1 steken. Engeland houdt daardoor de kop van de ranglijst in het oog en komt door deze uitslag in punten zelfs boven België te staan. Mees scoorde 2x en liep daardoor ook nog eens een doelpuntje in op Ibrahim, die 1x scoorde.

Al met al kan gesteld worden dat het bij de 7×7 ongemeen spannend is. Er is geen ploeg die met kop en schouders boven de rest uit steekt. Vier ploegen strijden op dit moment om de koppositie, Denemarken en Portugal wachten beide nog op de eerste winstpartij. Maar ze worden nooit weggespeeld, dus die winst gaat vanzelf een keer komen.

Hoe anders verloopt het bij 4 tegen 4. Italië en Oostenrijk maken hier vooralsnog de dienst uit. Italië speelde tegen Frankrijk, met daarin de huidige nr. 1 op de topscorerslijst Jan Plug. Jan scoorde 6x, maar de nr. 2 van de lijst (Fedi) scoorde er ook 6! Omdat Fedi twee ploeggenoten had die ook scoorden (Ravi 1x en Mike 2x), ging de overwinning wederom naar de Italianen (9-6).

Oostenrijk liet geen steek vallen tegen Wales en zegevierde met 13-2. Hierdoor werd de koppositie overgenomen van Italië, omdat het doelsaldo één doelpuntje beter is. Mylan (6x), Max (2x) en Kees (5x) scoorden de Oostenrijkse goals. Een Oostenrijks eigen doelpunt en Luke brachten de teller van Wales op twee.

Een laatste plaats op de ranglijst is Nederland onwaardig, dus werd met volle overgave ten strijde getrokken tegen Finland. En met succes! De Finnen werden met 5-1 verslagen, zodat de eerste winst een feit was. Alleen Mariëlle wist voor Finland in het Nederlandse doel te scoren. Jarno (4x) en Bram stelden daar 5 zuivere goals tegenover, zodat de eerste drie punten bijgeschreven konden worden.

Op het veld er naast was Zweden ook het veld op gegaan om de eerste winstpartij te behalen. Die drie winstpunten moesten behaald worden en dat lukte! Griekenland werd de dupe van de Zweedse dadendrang. Met 8-3 was Zweden de sterkste. Cornee (3x), Damian (1x), Erind (3x) en Martijn scoorden de Zweedse goals. Melanie (2x) en Hannah doelpuntten voor Griekenland.

Door deze uitslagen zijn Italië en Oostenrijk los van de rest. Er is slechts een verschil van drie punten tussen de nummer 3 en nummer 8. Het is dus nog niet te zeggen hoe de indeling er uit gaat zien als er 7 wedstrijden gespeeld zijn. Dan worden de nummers 1 t/m 4 en de nummers 5 t/m 8 in twee poultjes aan elkaar gekoppeld.
 

Overigens zijn er door diverse mensen foto’s gemaakt. Deze zijn op internet te bewonderen op de volgende sites:

www.dennisrick.mijnalbums.nl

http://www.qblandenteamsnajaar2010.mijnalbums.nl/

 

Oh ja, nog even een rectificatie. Vorige week is tumult ontstaan in huize Hoek. Wat bleek? Een Deense goal van Willem was op naam van broer Pieter terecht gekomen! Dat is deze week dus rechtgezet.

Geef een antwoord