Derde winstpartij op rij voor Quick Boys dames 1

Ook Ter Leede delft het onderspit: 6-0 (rust: 4-0)
Winst in een niet al te beste wedstrijd van Dames 1, al doet de uitslag anders vermoeden.

Zoals elke week weer wisten we niet wat ons te wachten stond. Ja, Ter Leede had twee keer verloren en wij twee keer gewonnen. Maar dat zegt ons niets. Dus maar weer van eigen kracht uitgaan en zo geconcentreerd mogelijk voetballen. Dat leek ons in het begin goed af te gaan. Meteen weer druk op de tegenstander en die moest dus ook weer achteruit. Onze spits Sara krijgt na 3 minuten de bal en boogt hem over de keepster in de uiterste rechterbovenhoek en zet ons dus al vroeg op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later krijgt Emma de bal op de rechtsbuitenpositie, loopt door en tikt de bal langs de uitkomende keepster in het doel, 2-0. Weer twee minuten later krijgt Roos de bal aangespeeld, die ziet Emma weglopen en met een steekpass wordt Emma gelanceerd en weet de keepster weer te passeren en zo is het binnen 8 minuten 3-0. Dan zie je de onervarenheid in de ploeg. De speelsters weten niet meer wat te doen. Aan de ene kant is er de weelde van een supersnelle niet meer te overbruggen voorsprong en aan de andere kant wil iedereen opeens gaan scoren en blokkeren we volkomen. We komen na 16 minuten nog wel gevaarlijk voor het doel. De bal komt hard tegen de staander, tegen het hoofd van de keepster, weer tegen de staander, maar dan wordt het leer toch weer weggespeeld.

We zijn stukken sterker maar we hebben geen grip meer op het spel, althans zo lijkt het.
Na 34 minuten is er een mooie combinatie vanaf het middenveld. Emma heeft op links de bal, trekt naar binnen en ziet Roos weglopen. Onze spits trekt met een loopbeweging de verdediging uit elkaar en Roos staat oog in oog met de keepster en ook die is een makkelijke prooi. Na ruim en half uur dus 4-0, maar meer komt er niet uit.

In de rust is iedereen bekaf en zit erbij als staan we ver achter. Pijntjes die verholpen moeten worden en dan toch maar weer naar het veld. De meiden willen wel en zijn ook erg gretig.

Zo beginnen we ook aan de tweede helft. Veel pressie, tegenstander vastzetten en kansen scheppen. Alleen scoren…… Daarvoor moeten we wachten tot de 17e minuut. Een schot van Emma verdwijnt achter de keepster en brengt de stand op 5-0. De vreugde is groot. Iedereen wil en is blij met deze score. Zeven minuten later krijgen we een strafschop mee vanwege hands van een Ter Leede speelster. De goed leidende scheidsrechter kan niets anders dan de bal op de stip leggen. Onze aanvoerdster neemt haar verantwoordelijkheid en gaat achter de bal. Ze prikt de bal in de uiterste linkerhoek maar ook tegen de paal.
Zo zie je dat we helemaal niet in de wedstrijd zitten ook al staan we ver voor en hebben de bezoekers niets in te brengen.

Na een half uur spelen een voorzet van Laura vanaf links. De bal komt voor en Sara krijgt haar voet tegen de bal en die gaat richting doel, de keepster zit mis en de bal verdwijnt over de doellijn. De eindstand komt hiermee op 6-0.

Ging er dan helemaal niets goed, zult u vragen na het lezen van dit verslag. Ja wel: vorig seizoen verloor de ploeg zulke wedstrijden makkelijk, nu waren ze toch heer en meester op het veld.
Een ander ding dat wel goed ging is dat onze achterhoede – met Mandy in het doel – de nul heeft gehouden, ondanks dat we ook daar flink hebben lopen wisselen.

Door deze overwinning heeft dames 1 de koppositie overgenomen van SJZ, en laat dat nu net de tegenstander zijn van komende zaterdag. Dus zaterdag een overwinning en we staan vaster op de eerste plek. Voorwaar geen slecht resultaat voor een ploeg die zo uit de jeugd komt in het damesvoetbal.