Hoe gaat het met Sven Onclin?

Het webteam interviewde de van een voetblessure herstellende rechtsback van Quick Boys
Je bent nu bezig aan je tweede seizoen bij Quick Boys. Hoe bevalt het je tot nu toe op Nieuw Zuid?
“Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin op Nieuw Zuid. Na het teleurstellende vorige seizoen, hoop ik dit jaar iets moois mee te maken met Quick Boys. Het is als speler zeker mooi om elke zaterdag voor zo’n publiek te voetballen. Ik denk dat er naast Quick Boys weinig amateurclubs zijn die zo’n uitstraling hebben. Ik hoop dit jaar dan ook iets moois mee te maken met Quick Boys, ik denk ook echt dat er een stijgende lijn zit in de ploeg. Daarom baal ik er ook zo van dat ik juist nu een blessure heb, maar ik weet zeker dat ik er sterker uit kom.” 
 
Woon je nog altijd in Almere, of staat je huis inmiddels wat dichterbij?
“Ja, ik woon nog steeds in Almere. Dat is natuurlijk wel een behoorlijke afstand: 4x in de week 75 kilometer heen en 75 kilometer terug. Door de weeks rijd ik samen met Marciano (Kastoredjo, red.). We wisselen het wekelijks af waardoor het wel te doen is.”
 
Enkele weken geleden ben je verhuisd, vlak na je recent opgelopen blessure. Lukte dat desondanks een beetje?
“Ja, ik woon inmiddels samen met mijn vriendin, nog altijd in Almere, het was natuurlijk balen met mijn voet, maar ik heb veel hulp gehad van mijn vriendin, mijn ouders en mensen eromheen. Inmiddels loopgips waardoor ik wel wat dingetjes kan doen.” 
 
Over de blessure gesproken: Hoe staat het daar momenteel mee en wat heb je precies?
“Ik heb eigenlijk nooit een echte blessure gehad, dus het is even wennen voor me. Ik heb mijn middenvoetsbeentje gebroken. Dat gaat inmiddels steeds beter en 5 november mag het gips eraf.” 
 
Wanneer verwacht je weer te kunnen spelen?
“Ik denk dat ik mij het beste kan richten op na de winterstop. Als ik eerder kan spelen, is het alleen maar meegenomen, dan is het ook niet zo’n teleurstelling als het niet lukt.”
 
Heb je nog sportieve ambities in de toekomst?
“Ik zou in de toekomst graag een trainersopleiding gaan doen. Het lijkt me ook erg leuk om met kinderen aan de slag te gaan. Misschien nog verder in de toekomst senioren, maar eerst wil ik graag wat ervaring op doen bij de jeugd.” 
 
Welk werk doe je buiten het voetbal en wat doe je in je vrije tijd?
“Ik werk in de dienstverlening, in Almere. Ik doe werk zoals gevelreiniging, glazenwassen, vloerenonderhoud en dergelijke, dus er zit veel variatie in. Ik werk 38 uur per week en het is perfect te combineren met voetbal. In mijn vrije tijd ga ik wel eens stappen, soms pak ik gewoon lekker een bioscoop met mijn vriendin of kijken we een DVD’tje op de bank. Ook ga ik wel eens een avondje pokeren met wat vrienden, en als ik even tijd heb zit ik ook wel eens op de Playstation.” 
 
Bedankt voor dit interview en sterkte de komende tijd!

Geef een antwoord