Quick Boys A1 verliest bekerduel van ADO Den Haag A1

De talentvolle blauwwitten gaan eervol ten onder in het Zuiderpark
Quick Boys A1 speelde de laatste poulewedstrijd van de Nike-beker tegen ADO Den Haag A1. De Hagenaars hadden in de eerdere twee bekerwedstrijden drie punten vergaard en maakten nog goede kansen om door te bekeren. Voor Quick Boys A1 waren de kansen om het bekeravontuur te verlengen zeer klein.

In een winderig Zuiderpark had Quick Boys A1 een moeilijke start van de bekerwedstrijd. Er werd teveel ruimte weggegeven, waardoor ADO Den Haag A1 een aantal goede kansen kreeg maar deze niet wist te verzilveren. Quick Boys A1 vervolgens iets beter in de wedstrijd en had nog een grote kans om op voorsprong te komen. Thom de Vries werd alleen voor op de keeper gezet, maar de sluitpost kon redding brengen. ADO Den Haag A1 was de bovenliggende partij, had meer balbezit en kwam dan ook op voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd tot doelpunt gepromoveerd. De voorsprong werd nog voor rust verdubbeld dankzij een doeltreffende, lage schuiver.
Na rust nam ADO Den Haag A1 snel afstand van Quick Boys A1. Een intikker en  een geplaatst schot zorgden voor een 4-0 achterstand voor de blauwwitten. Quick Boys A1 deed vervolgens iets terug: een strafschop werd benut door Jaco van der Bent en met een geplaatst schot van Robin Varkevisser werd het zelfs 4-2 .In de slotfase scoorde beide teams nog eenmaal. De thuisploeg scoorde uit een voorzet en Danny Wenink zorgde met een fraaie solo voor de 5-3 eindstand.
Volgende week staat er weer een belangrijkere wedstrijd op het programma. Quick Boys A1 reist dan af naar Mijdrecht om aan te treden tegen Argon A1. Deze ploeg kent een goede competitiestart en heeft al tien punten gepakt. Na twee achtereenvolgende puntendelingen en één winstpartij zal Quick Boys A1 gebrand zijn om de goede lijn door te trekken.