Kort verslag bestuursvergadering d.d. 24 november 2010

Er is het eea te melden, vandaar een kort verslag aan de lange kant deze keer.
Na het vaststellen van de notulen van de vorige vergadering, wordt de status van de vele actiepunten uit het beleidsplan “Eensgezind Vooruit” doorgenomen. Het doet het bestuur deugd dat dhr. Cock van der Krogt bereid is gevonden om de coördinatie van de maatschappelijke paragraaf “Maatschappelijk Verantwoord Verenigen” uit het beleidsplan voor zijn rekening te nemen. Binnen de verschillende bestuursportefeuilles kan worden geconcludeerd dat het beleidsplan leidend is en blijft voor het in gang zetten van actiepunten en nieuw beleid. In de komende weken vinden gesprekken plaats met de huidige bestuursleden en dit weer in relatie tot de mededeling in de laatste najaarsledenvergadering om het aantal bestuursleden te reduceren. Kort samengevat kan worden geconcludeerd dat het beleidsplan “still going strong” is.

De Evenementencommissie is druk doende om het programma voor 2011 in kaart te brengen. Op vrijdag 1 april a.s. (en dat is geen grap) wordt de reeds eerder aangekondigde “vrijwilligersavond” georganiseerd. Ook zal er in 2011 een (grote) voetbalquiz worden gehouden. Een spetterend muzikaal evenement zal plaatsvinden op 3 en 4 juni. Het probleem bij de geplande evenementen is het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning, met name voor die festiviteiten waarbij er sprake is van een muzikale invulling. De vereniging is dan ook druk doende om de mogelijkheid tot het verruimen van het aantal vergunningen met de gemeente te bespreken. Een moeilijk proces dat veel druk plaatst op de organisatie van (verenigings)evenementen.

Dit jaar wordt voor de laatste maal de visbon voor de Quick Boys vrijwilligers beschikbaar gesteld. Vanaf 2011 wordt deze vervangen door de Vrijwilligersavond waarmee de visbon verleden tijd zal zijn.
Wilt u in plaats van de visbon een goed doel steunen? Dit is mogelijk en let daarbij op de aanstaande berichtgeving op de website.

Het bestuur is druk doende om een financieel administratieve commissie samen te stellen. De leden hiervan zullen op korte termijn worden aangesteld.
In de komende weken wordt een aanvang gemaakt met de herstructurering van de businessclub aan de hand van het beleidsplan. Aquisitie- en relatiemanagement maar ook een goede taakstelling voor (nieuwe) bestuursleden zijn zaken die op de agenda staan.
Het is de bedoeling dat de webwinkel vanaf begin 2011 van start gaat. De organisatie en afspraken zijn vastgelegd in de notitie ”Quick Boys-Webwinkel”. Via de webwinkel kan voetbalkleding (Kelme) worden gekocht.

De lichtmasten bij de velden 4 en 5 zijn in de afgelopen weken op de juiste hoogte gebracht. De kwalitatieve staat van de velden 3 en 6 kan worden gekenmerkt als “dramatisch”. Bij een klein buitje regen zijn deze velden al onbespeelbaar. Op korte termijn is overleg nodig opdat er gemeentelijk onderhoud gaat plaatsvinden. Begin 2011 wordt gestart met de renovatie van de Laan van Nieuw Zuid. Tevens zal ook de fietsenstalling bij ingang Noord worden vernieuwd en sterk uitgebreid. In lijn hiermee wordt door de Quick Boys werkgroep Square & Kids Corner een plan uitgewerkt om ook het asfaltplein nabij ingang Noord te upgraden.

Er wordt melding gedaan van de ernstig zieke jeugdspeler Martijn van den Eijkel (C9). Twee weken geleden is bij Martijn een ernstige vorm van acute leukemie geconstateerd. Als een dergelijk bericht wordt vernomen, is voetbal slechts bijzaak. 

Vanaf maandag 20 december tot en met zaterdag 1 januari zijn alle velden van sportpark Nieuw Zuid gesloten. Vrijdag 31 december wordt wel de oudejaarswedstrijd gespeeld door de jeugdcommissie met onze voorzitter als prominent scheidsrechter. De mededeling wordt gedaan dat de A1 bezig is met de organisatie van een trip naar de USA (A1 goes America) terwijl een flink aantal jeugdleden binnenkort een wedstrijd van ADO Den Haag gaat bezoeken.

Naast de digitale nieuwsbrieven voor de BC- en verenigingsleden, zal er vanaf het voorjaar 2011 ook een nieuwsbrief voor de vrijwilligers verschijnen. De eerstkomende digitale ledenbrief verschijnt  omstreeks 18 december a.s. Verder de mededeling dat er een update van de website heeft plaatsgevonden, enkele zichtbare en ook niet-zichtbare zaken zijn verbeterd. Er wordt een MMC werkgroep geformeerd die tussen nu en enkele maanden een sterk verbeterde netwerkaansluiting gaat verzorgen op het gehele sportpark. Op het gehele complex zal er een sterk verbeterde netwerkcapaciteit moeten worden opgeleverd.

Door het bestuur wordt de nota Medische Zaken vastgesteld. In deze nota worden alle medische zaken, welke zijn gekoppeld aan veiligheid en voetbal, vastgelegd opdat er geen onduidelijkheid meer is “wie doet wat, wanneer”. Door de Tuchtcommissie zijn onlangs een 3-tal straffen uitgesproken, volgend op supportersmisdragingen direct na afloop van de wedstrijd Young Boys – Quick Boys.

In de afgelopen weken zijn verschillende (veiligheids)cursussen en instructie gegeven. Zo zijn de EHBO-ers op herhaling geweest, is de vereniging een 5-tal gecertificeerde stewards rijker en is het ontruimingsplan met de EHBO-ers, BHV-ers en stewards besproken. Tevens is voor de BHV-ers en stewards een brandblusoefening gehouden.

Sportief gezien is er tevredenheid bij zowel de seniorselecties als de jeugdopleiding. Achter de schermen is men druk doende om het technische voetbaldeel voor komend seizoen in te vullen. Er zijn gesprekken en er wordt een gedegen procedure doorlopen om te komen tot de aanstelling van het (nieuwe) Technisch Management waaronder de Technisch Manager. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw “salarishuis” voor trainers en spelers dat aansluit bij datgene wat in het beleidsplan is genoemd. De gesprekken met alle spelers uit Groep 1 (selectie) zijn intussen begonnen, in december gevolgd door het doorlichten van de selecties. Een hoge prioriteit heeft het contracteren van talentvolle spelers uit “eigen keuken”. Zeer binnenkort hoopt het bestuur een mededeling te kunnen doen over de uitkomst van de contractbespreking met hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen.

Voor het clubgebouw wordt een (nieuw) reglement Alcohol- en Drugsgebruik & Regels over Roken besproken en in de volgende bestuursvergadering vastgesteld.

Er wordt een oproep gedaan tot nieuwe aanwas van vrijwilligers die bij toerbeurt willen assisteren met o.a schoonmaak-werkzaamheden in het clubgebouw. De opdracht tot het aanbrengen van een tweede- en nieuwe ingang voor ’t Jeugdhonk is verstrekt. Er wordt onderzoek gedaan naar de noodzakelijke vervanging van de dakbedekking van het clubgebouw. Dit in verband met de steeds meer voorkomende lekkages. In het gehele clubgebouw wordt momenteel dubbele beglazing aangebracht, mede geïnitieerd door de naschoolse opvang (Stichting KOK) die vanaf begin 2011 in de voorkantine wordt gehuisvest.   

Alle leden en vrijwilligers zijn welkom op de nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op maandagavond 3 januari.

Namens het bestuur wordt u allen een feestelijke maand december gewenst en… uw reactie volgend op dit korte verslag is welkom. 

Het Bestuur

Geef een antwoord