Dames 1 herstelt zich, thuis tegen Rijnvogels

3-0 (rust: 2-0)
Zaterdag 27 november, de burenruzie met FC Rijnvogels. En al is het dan het 3e team, beide willen winnen.

FC Rijnvogels probeert dat met speelsters die uitkomen in een hoger team. Dames 1 van Quick Boys zet daar een eenheid tegenover. Een eenheid die voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Ook de drang om met dit team een trapje hoger te komen is bij de meiden groot. Dat blijkt al vanaf de aftrap. Met goed en verzorgd voetbal worden de Rijnvogels terug op eigen helft gezet. Met mogelijkheden en kansjes aan de zijde van Quick Boys laat zij zien dat de wil vandaag om te winnen hoog is. Toch is de eerste echte kans voor de bezoekers. Met een snelle uitval en een achterhoede van Quick Boys die even mis zit, moet Mandy redding brengen. Door snel uit haar doel te komen kan de spits van de bezoekers de bal alleen maar naast het doel prikken. De spits laat hiermee zien dat ze ook meteen de meest gevaarlijke tegenstander is vandaag. Snel, wendbaar en bijna niet te stoppen. Vandaar dat we in een “dood” moment Emmilie en Jennifer van positie wisselen. Reden hiervoor is dat Jen sneller is dan Emmilie en dus beter in staat moet zijn de spits te beteugelen. En dat lukt, al moet onze Jen eerst haar visitekaartje afgeven door de spits even hardhandig (maar wel fair) aan te pakken. De gedachte is dat je daarna geen kind meer aan haar moet hebben. Het veldoverwicht wordt in de 19e minuut uitgedrukt in een treffer. De bal wordt hoog voor gegeven, Laura kopt door en de bal komt voor de voeten van Emma. Die haalt uit en ziet haar schot in het doel verdwijnen. De bevrijdende voorsprong voor deze oh zo jonge thuisploeg. Tien minuten – en een aantal aanvallen – later komt de bal na een aantal verschrikkelijk mooie passes voor de voeten van Brenda. Die ziet de keepster voor haar doel staan en haalt uit. Tot haar verbazing, maar dat kan ook gespeeld zijn, verdwijnt de bal in de rechterbovenhoek van het doel, 2-0. Een heerlijke voorsprong. Dat smaakt naar meer en Rijnvogels moet verder en verder achteruit. De achterhoede staat als een huis en ons middenveld is heer en meester op het veld. Voorin is er veel beweging en dat maakt het voor de bezoekers lastig. Kort voor rust krijgen we nog een tweetal mooie mogelijkheden. In de 43e minuut raakt Brenda uit een van haar afstandschoten de paal en twee minuten later ziet Emma een bal, genomen vanuit de draai, net naast gaan.

Dan fluit de uitstekend leidende scheids voor de rust. Inmiddels is er een heel team Rijnvogels speelsters aangekomen en maakt aanstalten om ook naar de kleedkamer te gaan. Tijdens de pauze de meiden een compliment gemaakt met het vertoonde spel en vooral de rust die we uitstralen. Na de thee proberen de bezoekers een aantal speelsters binnen de lijnen te brengen die helemaal niet op het formulier staan. Na enige discussie wordt besloten te gaan spelen.

Rijnvogels zet meteen na de aftrap aan en probeert het ons moeilijk te maken. De eerste helft heeft Quick Boys dames 1 echter zoveel vertrouwen gegeven dat we deze eerste “stormloop” glansrijk doorstaan en binnen 5 minuten het stokje weer overnemen. Wij gaan het spel weer dicteren en iedereen loopt verschrikkelijk goed in de positie. Als een speelster van Quick Boys uit wordt gespeeld staat daar altijd weer iemand in de rugdekking. Het veldspel is zeer voorbeeldig en de ploeg laat zien dat het nog steeds groeiende is. Er is deze tweede helft heel veel druk op het doel van de bezoekers. Ballen net naast, een keepster die in de weg staat. Het wil net niet, maar we raken niet in paniek. We blijven voetballen en het spel dicteren. Mooi is te zien dat iedereen hier aan mee doet, dat de bal rustig wordt teruggespeeld op de keepster die dan op haar beurt weer de opening zoekt aan de andere kant. Dat geeft wat irritatie aan de kant van Rijnvogels en dus krijgen wij veel overtredingen mee voor kleine vergrijpjes. En telkens is het Roos of Brenda die hieruit proberen de bal panklaar te leggen voor onze aanvalsters. Na ruim een half uur spelen krijgen we dan loon naar werken. De bal wordt op links veroverd en komt terecht bij Roos. Die omspeelt een paar tegenstanders, haalt uit en de bal krult om de keepster tegen de binnenkant van de paal over de doellijn. De verdiende, ik mag wel zeggen zeer verdiende 3-0 staat op het scorebord. Die voorsprong geven we niet meer weg en Rijnvogels dringt ook niet verder meer aan en heeft de de handdoek in de ring geworpen.

Een mooie 3-0 overwinning waardoor we zijn opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst. Komend weekend, als de weergoden ons goed gezind zijn spelen we uit bij FC Lisse.