Kort verslag bestuursvergadering d.d. 16 februari 2011

Diverse actuele zaken besproken en ter kennisgeving hier gedeeld.
Tijdens deze vergadering zijn een 2-tal bestuursleden afwezig vanwege ziekte of vakantie. Verheugend is het feit dat bestuurslid Theo de Ruijter, na een ingrijpende operatie, weer is aangesloten. De medische situatie van onze secretaris Jaap van Duijvenbode blijft ongewis; wel dienen zich kleine positieve verbeteringen aan.
Na goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering wordt de veelheid aan ingekomen- en uitgaande post genoemd en waar nodig op gereageerd.

Bij het bespreken van elke bestuursportefeuille wordt begonnen met de status van het beleidsplan “Eensgezind Vooruit”. Het is goed om te constateren dat al zo’n 60-70% van de ruim 140 geformuleerde actiepunten in gang zijn gezet of zijn afgerond. Wat betreft de bestuurlijke structuur zullen in de voorjaarsledenvergadering een 6-tal kandidaten voor de functies voorzitter, secretaris, penningmeester, communicatie/PR, commerciële zaken en voetbaltechnische zaken worden voorgedragen. De overige- en nu nog bestaande bestuursfuncties zullen worden ondergebracht in een coördinerende rol welke direct rapporteren aan een bestuurslid; voor de fysieke invulling van deze functies zijn nog enkele kandidaten nodig.

De organisatie van aanstaande evenementen als de Reisbureau Katwijk Sportquiz (11 maart), Vrijwilligersavond (1 april) en Muziekfestival (4 juni) verloopt volgens schema.
Op financieel gebied hebben zich, lopende dit boekjaar, geen onverwachte zaken aangemeld. Wel worden er diverse initiatieven genomen (beleidsplan) om de financiële stromen binnen onze vereniging nog verder te stroomlijnen. Wat betreft de webwinkel wordt er gestart met elektronische verkoop nadat er een aantal randvoorwaarden zijn ingevuld; vooralsnog wordt er geen fysieke ruimte gecreëerd waar gekocht kan worden.

Achter de schermen is er hard nagedacht en gewerkt om te komen tot een finaal plan tot het upgraden van het asfaltplein bij de noord-ingang; dit deel is nu afgerond. Er vinden nu gesprekken plaats betreffende de financiering van dit alles. Binnen drie jaar zullen op sportpark Nieuw Zuid verdere vernieuwingen plaatsvinden waaronder de aanleg van een 3e- en 4e kunstgrasveld. Gesprekken met de gemeente Katwijk zijn gaande. Wat betreft vernieuwingen wordt nagegaan om de beide dug-outs bij het hoofdveld te vervangen, een nieuwe digitale klok aan te schaffen (er wordt gedacht aan een grote ronde stationsklok!) bij het blijvende- en enige echte blauw wit houten scorebord. Ook is een offerte aangevraagd om de dakbedekking van het clubgebouw te vervangen.

Zaterdag 19 februari as. wordt het contract met de Stichting KOK Kinderopvang getekend; de naschoolse opvang zal over ruim een week starten in de “gerenoveerde” voorkantine. In het Jeugdhonk wordt hard gewerkt en zoals nu gepland zal deze volgende week zaterdag weer “jeugdgebruikersklaar” zijn. Volop initiatieven en werkzaamheden dus om ons complex te blijven vernieuwen.

Wat betreft de Jeugdzaken wordt de melding gedaan dat er maar liefst 180 E- en F voetballers en hun begeleiding de wedstrijd ADO Den Haag – Vitesse, zaterdagavond 9 april as., zullen bijwonen. Het busvervoer hiervoor is gesponsord! De vereniging gaat starten met de organisatie van een nederlaagtournooi voor selectieteams en zoals de plannen nu zijn zal er op 2e Paasdag en Hemelvaartsdag een jeugdtoernooi zijn op sportpark Nieuw Zuid.

Via diverse media is inmiddels de nieuwe hoofdsponsor Ouwehand Visverwerking B.V. (vanaf komend seizoen) gepresenteerd; vereniging en sponsor verheugen zich op de aanstaande samenwerking.
Deze zomer zal naar alle waarschijnlijkheid, na een aantal technische uitvoeringszaken, sportpark Nieuw Zuid via de kabel aan de elektronische snelweg zijn verbonden. Met deze vernieuwde digitale infrastructuur dienen zich nieuwe brede mogelijkheden aan.
Het webteam is uitgebreid met een 3-tal vrijwilligers. Een aantal webapplicaties die op de langere termijn waren ingepland kunnen nu versneld ontwikkeld worden. Voor het TV team is nog steeds versterking nodig, met name bij de uitwedstrijden. De redacties die de Businessclub nieuwsbrief, de ledennieuwsbrief en binnenkort de vrijwilligersnieuwsbrief verzorgen, functioneren naar volle tevredenheid.

In de afgelopen weken heeft de BHV-groep een nieuwe impuls gekregen o.a. met de aanstelling van Jan Hoek als BHV coördinator en een 6-tal nieuwe gediplomeerde BHV-ers. Voor 2011 is een werkplan met actiepunten geformuleerd waaraan nu al wordt gewerkt. In het voorjaar zijn voor de EHBO-ers en stewards instructieavonden gepland terwijl de AED herhalingscursussen op 10, 17 en 24 mei worden gegeven.
Quick Boys is het initiatief gestart om samen met vv Katwijk en vv Rijnsburgse Boys een veiligheidsconvenant met de lokale overheden (gemeente, politie) af te spreken. In het jaargesprek met de SV zijn verschillende aandachtspunten genoemd. Het bestuur complimenteert de SV met de wijze waarop 28 januari jl. de feestavond (afsluiting jubileumjaar) is georganiseerd. Ook het initiatief om te komen tot een zogenaamde Kids Club (jeugd tot 12 jaar) loopt volgens schema.

Wat betreft onze core-business te weten voetbaltechnische zaken zijn er in de afgelopen periode belangrijke stappen voorwaarts gezet. De organisatie rondom medische zaken loopt naar volle tevredenheid, de technische staf van vrijwel alle jeugd-selectieteams zijn rond. Op de vacature “trainer A1” hebben maar liefst 20 kandidaten gereageerd. De sollicitatieprocedure gaat één dezer dagen van start.
Het nieuwe technisch management is inmiddels volop in bedrijf met tweewekelijkse bijeenkomsten. Deze weken zijn de contractuele gesprekken met de selectiespelers. Er wordt vanaf dit jaar gekozen voor een nieuw beleid waarbij het contract, meer dan in het verleden, wordt ingericht op een lagere basisvergoeding en een hogere wedstrijd(premie)vergoeding. Ook wordt de diversiteit uit de verschillende contractvormen gehaald. Dit alles als uitvloeisel uit het beleidsplan.
Een aantal selectiespelers hebben reeds hun toezegging gedaan voor komend seizoen; met een aantal zijn de gesprekken gaande. Enkele spelers nemen afscheid omdat zij hebben besloten te gaan stoppen met voetbal op dit niveau of omdat zij hun geluk elders gaan beproeven.
Naast de komst van spits Kwong-Wah Steinraht traint sinds kort ook Adil Harfaoui mee met de selectie. Begin maart wordt een finaal overzicht gegeven van het resultaat van deze gesprekken.
Met het verzoek van de Bollenstreek clubs om het “Herenakkoord” (benaderen van regiospelers) te respecteren zal door Quick Boys gepast worden omgegaan.

Tot zover dit verslag en schroom niet om het bestuur blijvend te benaderen en… noteer de datum 29 april in uw agenda. Op deze datum wordt de voorjaarsledenvergadering gehouden.

Bestuur K.v.v. Quick Boys

Geef een antwoord