Dames 1 verliest bij koploper SVOW: 2-1 (ruststand: 0-1)

Quick Boys de betere ploeg, maar toch met lege handen naar huis
Afgelopen zaterdag was de wedstrijd in Weteringbrug tegen SVOW, de koploper in onze competitie.

Thuis was er flink verloren dus dat vroeg om een revanche.

De afgelopen week is er speciaal getraind op het omschakelen bij balverlies, omdat we daar de strijd zouden moeten winnen. Dat leek tot kort voor tijd heel erg goed te gaan, tot plots de scheidsrechter zich met het spel ging bemoeien: een speelster van ons moest het veld verlaten. Tot overmaat van ramp besloot hij ook nog eens de bal liefst tweemaal volkomen ten onrechte op de stip te leggen. Dat was het keerpunt in de wedstrijd en dus sta je na afloop met lege handen. Vooraf was afgesproken dat we er vol in zouden gaan. Duels winnen en vroeg druk zetten. Dat was de enige kans om hier punten te halen. Snel spel dus, tegen een wat tragere ploeg die het vooral moet hebben van wat "oude" rotten in het vak. Meiden die al jaren mee gaan en bij SVOW aan het afbouwen zijn. De snelheid is er dan een beetje uit, dus daar was onze winst te halen.
Dat lukte heel erg goed. Het eerste kwartier kwam SVOW er bijna niet aan te pas. De bal werd uiterst rustig rondgespeeld en dan opeens werd de diepte gezocht. Een lust voor het oog en reklame voor het damesvoetbal.
Nou hadden we de afgelopen weken de opgaande lijn al enigszins weer te pakken maar zoals vandaag had de ploeg nog niet gespeeld dit seizoen. Snelle combinaties, vroeg druk zetten, doorjagen op de keepster. SVOW had er de grootste moeite mee.

Halverweg de eerste helft was er een onderschepping. Emma kreeg de bal, speelde Roos in en vroeg weer direct om de bal. Sara maakte een goede loopactie waardoor Emma in een keer alle ruimte kreeg om uit te halen. Op deze uithaal had de keepster geen verweer en dus stonden we, geheel terecht overigens, met 0-1 voor.
Het spel bleef na deze treffer goed en verzorgd en meer en meer kansen dienden zich aan. Zo kreeg Laura de bal op de 16 meter aangespeeld maar nam ze even te weinig tijd. Opkomende mensen van achteruit. Brenda die haar schot net mis zag gaan.
Deed SVOW dan helemaal niets terug? Nee, dat niet. Ze waren gevaarlijk vanuit standaard-situaties. Vrije trappen, corners met inkomende en koppende mensen brachten het nodige gevaar. Uit een van deze acties moest Jennifer zelfs de bal van de doellijn koppen. Je zag dat de bezoekers als team heel goed spelen. Moesten we verdedigen, dan deden we dat met z’n allen, voorhoede incluis. Aanvallen….. hetzelfde beeld. Van achteruit was de aanvoer goed en ook het doorschuiven. Perfect gevoetbald.

In de laatste 5 minuten van de eerste helft voerden we de druk nog even iets verder op en kregen we daardoor zeker nog 2 tot 3 goede scoringskansen. Helaas ging de bal net naast of over en zo gingen we de rust in met een 0-1 voorsprong.

De meiden werd voorgehouden dat er heel goed en geconcentreerd gespeeld werd en dat we deze dag de kans hadden om als winnaar van het veld te stappen, Daarvoor moesten we wel geconcentreerd blijven voetballen. De laatste slok thee ging naar binnen en we liepen weer naar het veld voor de tweede helft.

Ook in deze helft zetten we vanaf de aftrap meteen druk op de tegenstander. Jagen en geen rust geven, dat is wat we moesten doen. En door al dat jagen kwam de bal in de 9e minuut bij Sara. Die zag haar schot net naast gaan. Ook ballen van Vivian en vanaf het middenveld van Emma en Willemijn troffen net geen doel.

Na 20 minuten spelen begon de scheids ineens wat warrig te fluiten. Dat startte met een een schitterend opgezette Quick Boys aanval die door hem werd afgefloten vanwege vermeend buitenspel. Een aanvaller die terug kwam lopen en totaal niet aan het spel deelnam kreeg buitenspel tegen en daardoor werd een vrije doelpoging om zeep geholpen. De rapen waren toen gaar. Iedereen was al gespannen en Sara kreeg ineens een gele kaart vanwege praten. Vraagtekens bij alles en iedereen. Wat heeft de goede man gehoord? Want er werd echt niets gezegd.
Even later een hoog been. De eerste helft kregen wij daarvoor een vrije trap tegen. Nu lag de neus van Sara er bijna af en toen er iets van werd gezegd zegt volgde ineens rood vanwege grof taalgebruik. Dus met 10 tegen 11 en meteen zag je de laatste vrouw van SVOW doorschuiven naar het middenveld.
Het antwoord was: een spits opofferen en er een slot op het middenveld bijzetten. Met hangen en wurgen lukte het ons SVOW van het scoren af te houden en de lange bal op Elise, onze enige spits op dat moment, te geven. Maar met een bal op de linker- naar de rechterpaal stuiterde het leer weer het veld in. Daar waren we net te laat om de bal in het doel te rammen.
Dan een aanval van de thuisploeg, die een wanhoopsoffensief ging houden. De bal kwam in de 16 meter, Roos ging het duel aan, de aanvalster ging naar het kunstgras, en de scheids ziet een pingel. Geen praten aan, de bal ging op de stip en werd uiteraard benut. De gelijkmaker 10 minuten voor tijd. Ten onrechte want Quick Boys had de wedstrijd tot op dat moment helemaal onder controle.
Met kunst- en vliegwerk (SVOW rook natuurlijk bloed) hielden we stand. Een uitbraak van de Katwijkse dames: net mis. Een aanval over rechts van SVOW die werd voorgetrokken: Willemiek dook weg en beschermde met haar handen het gezicht. Ja en met deze scheids werd het dus weer een pingel, en weer was het raak.

Met nog twee minuten te spelen probeerden we de gelijkmaker nog te forceren, maar alle strijd was verdwenen. Bij de aftrap na het doelpunt schijnen een speelster van SVOW en Quick Boys wat duw- en trekwerk verricht te hebben en ook daarvoor trok de beste man een gele kaart voor beiden.

Het is een verlies, een verlies met een naar bijsmaakje. Positief is dat de ploeg heel erg goed en verzorgd gespeeld heeft, petje af. Dat een scheids dan op zo’n manier zijn  stempel op de wedstrijd moet drukken…….. dan heb je het dus ook niet echt door. Jammer!!!

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen SJZ uit Zoeterwoude, aanvang 14.00 uur. Uit werd met 3-2 verloren, en als we spelen zoals deze wedstrijd dan blijven de punten zeker op Nieuw Zuid.