Landenteams-nieuwsbrief voorjaar 2011, nr. 6: 26 maart

Bericht van de coordinator landenteams. Met alle uitslagen, standen en topscorerslijsten in de bijlage onderaan.
Verslag landenteams inhaal 1e speelronde, 26 maart 2011

7-7:

Om 8.45 begonnen we aan de start van inhaalronde 1. De Belgen en de Spanjaarden mochten als eerste op deze koude lentedag met hun wedstrijd beginnen. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, de Belgen met hun topscorer Jan voor de pauze op doel konden helaas voor hen niet het spel, zoals in de voorgaande wedstrijden, dicteren. Ruststand 0-0. Na de limonade vochten de Spanjaarden als leeuwen en bekroonden hun vechtlust met een verdiende 1ste overwinning van het seizoen. Eindstand 2-0 voor Spanje:doelpunten Milan en Mike.

De tweede wedstrijd was de topper tussen Denemarken en Portugal. De Denen beheersen het tikkie-takkie voetbal. Volgens coach Peter was het een dikverdiende overwinning, de Portugezen kwamen slechts sporadisch voor het doel van de goed keepende Thymen. De eindstand was uiteindelijk 5-3 voor de Denen: doelpunten Denemarken 2x Rian en 3x Daniel, voor de Portugezen scoorde Marc van der Niet 2x en een Deen scoorde in eigen doel.

De spannendste pot van de 7-7 was de burenruzie tussen Engeland en Ierland. Het publiek was hier de grote winnaar. De Ieren speelden met veel strijd. Tegen een opponent als de Engelsen moet dit ook wel, anders begin je bij voorbaat al aan een verloren strijd.

Vlak voor tijd was de stand 2-2, maar diep, heel diep in de extra tijd (laatste aanval) was het Ardjan die de Engelsen naar een overwinning schoot. Door deze overwinning hebben de Engelsen samen met de Denen de leiding bij de 7-7 competitie. Doelpunten Ierland: Jaylen 2x, Engeland Fedi, Marc en Ardjan.

4-4:

De grootste verrassing van de dag was de tactiek van coach Kees (Finland). De Finnen moesten het opnemen tegen titelkandidaat Zweden. De tactiek van de coach was om er voor te zorgen dat sterspeler Bram (Zweden) niet aan de bal kwam. Dit lukte aardig want Finland nam brutaal via Jerry de leiding. Bram is echter niet voor niets de topscorer van Zweden, hij zorgde er persoonlijk voor dat Zweden tot een 3-3 stand kwam. De Finnen met de ijverige Wouter, de tactisch sterke Guus, de slimme Janus en zwoeger Arvith zorgden uiteindelijk toch voor de verrassing van de dag door in de laatste minuut via wederom Jerry een 4-3 overwinning op te eisen. Doelpunten Zweden Bram 3x, Finland Jerry 4x….

De Fransen en de Oostenrijkers moesten het op veld B tegen elkaar opnemen. De Fransen o.l.v. spelverdeler Coen waren in deze ‘degradatie’ wedstrijd oppermachtig tegen het Oostenrijk van de knappe Iris. Coen en Iris zitten bij elkaar in de klas. Coen had van tevoren tegen Iris gezegd dat als Frankrijk hun eerste pot van het jaar zou winnen hij haar maandag op school (Coen was afgelopen zondag jarig) mee door de klassen zou nemen. De Oostenrijkers deden er alles aan om vandaag niet te winnen.(Jesse viel geblesseerd uit en sterspeler Chris vond het veelste koud!) De Fransen wonnen voor de eerste keer dit jaar met 7-3! Doelpunten Frankrijk: 3x Kees Guijt, Kai 3x en 1x Luca, voor de Oostenrijkers scoorden Iris, Chris en Jesse.     

De 3e wedstrijd was de confrontatie tussen Wales en Griekenland. De Grieken hadden het beste van het spel, maar keer op keer stuitten ze op de voetballende doelverdediger Mats. Wales kon met slimme counters via Asher en Hanna uitlopen naar een 2-0 voorsprong, de sterk spelende Damian zorgde ervoor dat de Grieken weer in de wedstrijd terug kwamen, echter het was het meisjestalent Hanna die via een steekbal van Kai Wales in veilige haven schoot……Eindstand 3-1 voor Wales

Doelpunten Wales: Hanna 2x en Asher 1x, doelpunt Griekenland Damian. 

De laatste pot van de dag was de ongelijke strijd tussen de Italianen van coach Kees ‘Capello’ Zwaan en het Nederland van coach Henk ‘van Marwijk’ den Haan.

De Nederlanders hadden de zware uitwedstrijd tegen de Hongaren van de avond ervoor waarschijnlijk nog in de benen. Tegen de frisse Italianen kwamen de Hollanders er niet uit, zelfs ‘Dirk Kuijt’ zat er helemaal doorheen. Eindstand 8-0. Voor de Italianen was het wederom spaghetti-eter Jarno die de topscorer van de dag werd, hij scoorde er 6! De ander 2 doelpunten kwamen van Lars en Sem.

 

Komende zaterdag wordt speelronde 3 ingehaald, daarna gaan we de teams in een winnaars- en verliezerspoule indelen.

 

De landencoördinator.

Geef een antwoord