Wilfred van Leeuwen kiest voor logische vervolgstap in zijn trainerscarriere

In februari zei Wilfred van Leeuwen in een interview nog: ‘Op een dag werk ik in het betaald voetbal’.
Dit zei hij na een stage bij het Bayern München van Louis van Gaal voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Dat die dag al zo snel zou komen had hij echter niet verwacht, maar met zijn vertrek naar ADO Den Haag heeft hij zijn voorspelling binnen een paar maanden waar gemaakt.

Gisterenavond heeft Hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen, na eerder overleg met het bestuur, aan de voltallige selectie medegedeeld dat hij onze club aan het eind van het lopende seizoen als hoofdtrainer zal verlaten om aan de slag te gaan bij eredivisionist ADO Den Haag. Hij heeft een aanbod geaccepteerd van ADO Den Haag om de komende drie jaar de functie van assistent-trainer naast John van den Brom te gaan vervullen en daarnaast zal hij trainer worden van het Beloftenelftal en het A-elftal dat uitkomt in de amateurcompetitie. Dit betekent uiteraard een positieverbetering en een logische stap die volgt op het onlangs door hem behaalde diploma Coach Betaald Voetbal. Een logische stap ook gezien het feit dat Wilfred woonachtig is in Den Haag en hij ADO Den Haag een zeer warm hart toedraagt. En een logische stap ten slotte omdat hij vanaf nu fulltime met zijn grote liefde voetbal bezig kan zijn en hij het trainerschap niet langer hoeft te combineren met het lesgeven. 

Uiteraard feliciteert de club Wilfred met zijn benoeming maar betreurt daarentegen zijn vertrek. Wilfred heeft in de periode sinds zijn komst bewezen de ploeg weer aan het voetballen te hebben gekregen en de teamspirit weer terug te hebben gebracht. Dit proces zou eigenlijk niet verstoord mogen worden en daarom is het bestuur verheugd dat Wilfred aangegeven heeft om zijn taak als Technisch Manager bij Quick Boys in ieder geval het komende seizoen graag te blijven vervullen. Hij is van mening dat dit goed te combineren zal zijn met zijn nieuwe functie bij Den Haag omdat hij daar met name overdag bezig zal zijn, terwijl bij Quick Boys de meeste activiteiten ’s avonds gebeuren. Daarmee kan de ingeslagen weg worden vervolgd en de voetbaltechnische organisatie onder zijn leiding verder worden geprofessionaliseerd. Dit besluit is overigens in goed overleg met het bestuur van Quick Boys en ADO Den Haag tot stand gekomen.

Als Technisch Manager zal Wilfred van Leeuwen dus ook verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van de nieuwe hoofdtrainer voor Quick Boys, welk proces inmiddels in gang is gezet. Uiteraard zal de bestaande technische staf daarbij betrokken worden. Door de nieuw ontstane situatie wordt tevens vervroegd invulling gegeven het voornemen van het bestuur om de functies van Hoofdtrainer en Technisch Manager uiterlijk met ingang van het seizoen 2012/2013 los te koppelen.

Bestuur K.v.v. Quick Boys 

Geef een antwoord