Quick Boys dames 1 verslaat thuis de nummer twee: 3-2 (rust: 0-1)

Belangrijke 5e plaats veiliggesteld
Deze wedstrijd winnen betekent dat we definitief op de vijfde plaats zullen eindigen in deze klasse. Een vijfde plek die recht geeft op uitkomen in dezelfde klasse komend seizoen.

Wat is er aan de hand? Komend seizoen komt er bij een dames een Topklasse bij en wordt de piramidevorm in de damescompetitie duidelijker. De vijfde en laatste klasse wordt zeer breed. vanaf de nummer 5 van de 4e klasse degraderen de ploegen naar de vijfde klasse. Vijfde blijven is dus het devies. Daarvoor hebben wij vandaag 2 punten nodig. Die zijn tegenwoordig niet te halen met 1 wedstrijd dus moeten we winnen.
Winnen tegen de nummer 2 van deze competitie, een lastige opgave met in het achterhoofd de nederlaag in de uitwedstrijd. Met versterking van MA1 speelsters, die volgend seizoen aan de selectie worden toegevoegd, verzamelen we om 12.00 uur in de kantine voor een drankje en een broodje.

Dan begint om 14.00 uur de wedstrijd. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. De hiervoor beschreven vijfde plaats voor onze dames en een kleine kans op het kampioenschap voor de tegenstander van vandaag. Beide ploegen moeten dus winnen en beginnen dan ook heel nerveus aan de wedstrijd. Aftasten over en weer en toch is het de jonge thuisploeg die stukje bij beetje de wedstrijd naar zich toetrekt. In de 15e minuut de eerste echt gevaarlijke aanval van de Quick Boys dames met de eerste serieuze kans die maar net naast het vijandelijk doel gaat. Na een half uur spelen in deze boeiende tweestrijd, een roerig kwartiertje. Allereerst een diepe bal op Claudia die tegen de keepster op schiet en daar een corner aan over weet te houden. Een minuut later een schot van weer Claudia die ook weer tot corner verwerkt wordt. Uit die corner een snelle uitval van ARC. De Quick Boys verdediging staat nog niet goed en de snelle spits van ARC kan de bal langs onze keepster Mandy in het doel prikken. De thuisploeg is niet uit het veld geslagen door dit doelpunt en zoekt meteen weer de aanval. De bal wordt vanaf links voorgezet en ook deze voorzet wordt tot corner verwerkt. We blijven de tegenstander onder druk zetten, maar op bepaalde momenten doen we het niet helemaal goed. En daardoor gaan we met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer.

Na de theepauze proberen we het goede spel van de eerste helft door te zetten. De eerste aanvallen zijn dan ook weer voor de thuisploeg. Maar zoals dat altijd gaat als je aanvalt en op zoek gaat naar de gelijkmaker breekt de tegenstander uit en wordt gevaarlijk. Dat is dan al in de vierde minuut. De bal wordt diep gegeven en vanaf de achterlijn voorgegeven. Op de doellijn wordt de bal in het doel gelopen en staan we opeens met 0-2 achter. Niets aan de hand want er staan nog 40 minuten te spelen op de klok, maar tegen deze tegenstander is dat een hele kluif. Vanaf de aftrap zoeken we meteen weer de aanval. ARC kan niets anders doen dan door een overtreding deze aanval te onderbreken. De vrije trap wordt snel genomen en omdat ARC nog niet goed staan heeft Claudia vrij veld door deze bal over de verdediging. En ja dit soort kansjes moet je haar niet geven en dus ligt binnen de minuut na de 0-2 de 1-2 al in het doel en zijn we weer in de wedstrijd. We voelen na dit doelpunt dat er meer inzit. We voeren de druk nog verder op en ARC moet terug. Slechts met kleine uitbraken geven we hele kleine kansjes weg, maar onze keepster kan haar doel schoon  houden. Dan lopen we tegen het einde van de wedstrijd. Langs de lijn worden sommige mensen toch wel wat nerveus. In het veld blijven de meiden er in geloven. De bal wordt naar Tirza onze spits gespeeld, die wil wegdraaien van haar tegenstander en gaat gaat daarbij over de haar knie. De scheids kan niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Dan is er topoverleg op het veld. Wie durft de strafschop te nemen? Vanaf de kant wordt de knoop dan doorgehakt en Janneke, een van de jongsten op het veld, krijgt de opdracht deze taak op zich te nemen. Nuchter neemt zij haar aanloop en schuift de bal achter de keepster in het doel. Met nog een minuut of acht te gaan staan we dus weer op gelijke hoogte. We ruiken dat er meer in zit en gaan vol op de aanval. Iedereen is opeens zeer, zeer gretig en overal op het veld wordt de bal heroverd. Dan drie minuten voor tijd een onderschepping op het middenveld. Roos kapt haar tegenstander uit, Sandra komt razendsnel op en vraagt om de bal. Roos legt af, Sandra ziet de keepster iets voor haar doel staan en vanaf zeker 18 meter krult zij de bal over de keepster het doel in. De euforie is groot en de voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven.

Door deze uitslag staan de dames definitief op de vijfde plaats en spelen komend seizoen in dezelfde klasse. Nu nog een goede sponsor die deze dames wil steunen en dan komt alles goed.

Komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor het vlaggenschip van de damesafdeling.